Aradaki Fark Ve Python.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dark_Lord
    Dark_Lord's avatar
    Erkek
    Merhaba arakdaşlar benim sorum python'da string değişkenler ve metinlerde yapılan replace işlemi hakkında
    örnek 1;
    a="Burası çok güzel"
    print a.replace('Burası','Şurası')

örnek 2;

import string
    a="Burası çok güzel"
    print string.replace(a,"Burası","Şurası")

aradaki kullanım farkını ve işlev açıklarsanız sevinirim,şimdiden sağolun.

"biz televizyon izleyerek, milyonerler, sinema tanrıları, rock yıldızları olacağımıza inanarak büyüdük ama olamayacağız... hepimiz heba oluyoruz... bütün bir nesil benzin pompalıyor, garsonluk yapıyor ya da beyaz yakalı köle olmuş... reklamlar yüzünden araba ve kıyafet peşindeyiz... nefret ettiğimiz işlerde çalışıyor, gereksiz şeyler alıyoruz..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    celoron
    celoron's avatar
    Erkek

ilkinde a değeri değişiyor, ikincisinde sadece a yı kullanıyor, a değişmiyor

edit:değilmiş :)

edit2: splitte böyle bişe vardı ama (sıçtık bari sıvıyalım :) )

Microsoft isn't evil, they just make really crappy operating systems. Linus Torvalds
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cnr437
    cnr437's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

pythonda mantık aramıcan hacı,

ama burda büyük ihtimalle,

__built-in__ 'deki str tipindeki değişken için tanımlanmış olan replace metodu, string.replace'i çaığrıyordur.

yani aslında aynı bokun lacivertidir,

fakat,

time python -c "a='cnr437cnr437cnr437'; a.replace('cnr','ln',2)"  && time python -c "import string; string.replace('cnr437cnr437cnr437','cnr','ln',2)"

kodunun çıktısı bu olmaktadır,

real    0m0.033s
    user    0m0.020s
    sys    0m0.016s

real    0m0.047s
    user    0m0.036s
    sys    0m0.000s

yani küçük bi benchmark gibi :)

kullanıcının kendisinin kütüphaneyi çağırması, pythonun kendisinin kütüphaneyi çağırmasından daha yavaş olduğunu görmüş oluyoz.

yani, sen import string deyince biraz daha fazla zaman harcıyon ama bu zaman önemsencek bi zaman değil :)

ama python kendi içinde a.replace metodu zaten bi şekilde string.replace fonksiyonuna bağlı.

o yüzden eline kolay geleni kullan bence :)

mesela pythonda saçma sapan bi özellik var,

hala da duruyo :)

input() fonksiyonu hala nesne alarak çalışıyor, bu da aslında sağlam bi açığa kapı aralıyor,

>>>import os             #os kütüphanesi çağırdı diyelim

>>>input('sayi gir lan:')  #yazdik mesela, kullanicinin sayi girecegini dusunerek, (genelde input bu şekilde kullanıldığını düşünerek yazıyorum=)

>>> sayi gir lan:           #kullanıcı buraya string giremez fakat 'tahribat' diye girebilir, buraya kadar hos güzel,ama

kullanıcı önceden programın içinde tanımlanmış bi değişken ismi de girebilir, hatta fonksiyonda. mesela

>>>sayi gir lan: os.system('ls -l')     #girerse sistemde komut çalıştırma yetkisine sahip olmuş olur.

bunları genelde kullanılan şekline göre yazıyorum, çünkü %90 kullanıcı os modülünü çağırır, %90 kullanıcı input kullanır felan.

Bizim olduğumuz her yerde herşey bizim yüzümüzden olmuştur. Ben benim amk bana bişey olmasın!
Toplam Hit: 866 Toplam Mesaj: 3