Arama Sorgusu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek
    müridler asp kullanıyorum pek bilmemekle beraber uğraşlarım sonucunda netice alamamamdan dolayı buraya konu açmayı uygun gördüm yapmayı istediğim şey minimum 3 maximum 8 sorgu gelecek querystringden like ile aynı kolondan arama yapacak varsayıyorum 8 değer geldi kolonda bu 8 değerinde bulunduğu sütunları sıralıycak sonra aynı işlemi sırasıyla gelen değerlerin tüm 7li olasılığına göre tekrar sıralıycak bu şekilde son 3 e kadar gidecek yani maximum kaçtan başlarsa sırasıyla geriye doğru olasılıklarıyla arayacak varsayıyorum input kısmına 5 veri girildi önce veritabanında beşininde yer aldığı sütunları sıralıycak sonra bu beş giriden dörtlü olasılıklarla veritabanında arama yapacak tabi her sorguyu yazdırıcak bilmiyorum istediğim şey mümkün mü asp de mümkün değilse hangi dilde mümkün ona kasayım müridlerden rica ediyorum şu konuya bi el atıversinler
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek
    up up up
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek
    peki müridler arama tablsosun gln"=request.quertstring("input1") gln1=request.quertstring("input2") gln2=request.quertstring("input3") gln3=request.quertstring("input4") sql="select * from tablo where nitelik like '"&gln&"' or nitelik like '"&gln1&"' or nitelik like '"&gln2&"'" sql=sql& " or nitelik like '"&gln3&"' order by id" şeklinde sorgu yaptığımı farzedelim sorgu veritabanından istenen değerlerden herhangibi birine uyan satırı döndürecektir fakat diyelimki ben herhangi bi birine değilde herhangibi üçüne ya da ikisine uyan satırın gelmesini istiyorum sanırım şartlı or da diyebilirim mümkün mü nasıl
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek

böyle bişey mümkün değil mi ya da ben derdimi anlatamıyomuyum ?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek

tahribatta şu monologu yaşadığıma inanamıyoru :D

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ogun1903
    ogun1903's avatar
    Erkek

:D:D orada 4 karakter diyo ama 3 nasıl oluyo bilmiyorum olur mu 3 :)

Asiller şımarmaz..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lupin
    Lupin's avatar
    Erkek

Şimdi sen bunu tam olarak ne oluşturmak için yapıyosun ?

Hiç anlamam ama utandım bu duruma ben yardımcı olmaya çalışıcam.

Bu kodu ne için uygulayacaksın bana basit tabanlı anlat ona göre yardımcı olmaya çalışıcam kardeşim.

Rus ile aldatmayanı etmeli takdir,tek biri ile uslanmayanın hakkı köçektir.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    R3D
    R3D's avatar
    Erkek

Hoca çok karıaşık yazmışsın anlamak zor........

"Mey biter saki kalır Her renk solar haki kalır Diploma insanın cehlini alsada; Hamurunda varsa,eşeklik baki kalır..."
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek

ilgilendiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum istediğim şey şu varsayıyorum inputtan 7 veri geldi ilk önce bu yedi verinin olduğu satırlara bakacak sonrasında sırasıyla tüm verileri tek tek çıkarıp 6 veriyle ilgili arama yapıcak arama sitesi gibi bişey yapmak istiyorum ben misal araba sitesi gibi düşünün adam "2006 " " model"  "reno"  "kırmızı" "ikinci el"  yazdı ilk önce bu istenen özelliklerin hepsine sahip olan satırlara bakacak sonrasında bu özelliklere en yakın olanlara bakacak şekilde bi sorgulama metodu istiyorum kusura bakmayın çok açık yazdığımı düşünüyodum umarım bu açık olmuştur

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

hocam full text searchı araştırırmısın bi...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
Toplam Hit: 1184 Toplam Mesaj: 10