Aramizda Nüfusu Müdürlüğünde Çalışan Muritler
-
Bi yeğen var ankarada okula gidecek ama annesi kirikkalede yasiyor. Ankaraya ikametini aldirmamiz ve misafir olarak bi yakinin evinde ikamet ediyor olarak göstermek istiyoruz. Bunun icin annesinin izin vermesi ve nufusa bildirmesi gerekiyor. Bu islemleri yapmasi icin annesinin ankara nüfustan mi yaptirmasi gerekiyor yoksa kirikkale nufustan halledebilir mi. Gitmek zorunda mi ankaraya ?
Lutfen bilen, anlayam muritler kesin bi cevap verirlerse sevinirim.
-
mfatihbodur bunu yazdı
Bi yeğen var ankarada okula gidecek ama annesi kirikkalede yasiyor. Ankaraya ikametini aldirmamiz ve misafir olarak bi yakinin evinde ikamet ediyor olarak göstermek istiyoruz. Bunun icin annesinin izin vermesi ve nufusa bildirmesi gerekiyor. Bu islemleri yapmasi icin annesinin ankara nüfustan mi yaptirmasi gerekiyor yoksa kirikkale nufustan halledebilir mi. Gitmek zorunda mi ankaraya ?
Lutfen bilen, anlayam muritler kesin bi cevap verirlerse sevinirim.
bin liraya halettiririm
-
Yuh yegenin annesini ankaraya goturur yaptirir gelirim 50 lira mazot harcar araba :) naptin hoca sen
-
zamanında ablamın da böyle bi olayı olmuştu ikameti aldıracakları ile gitmişti babam orada halletmişlerdi. yani sizin durumda ankaraya gidilmesi lazım. ama bu dediğim 6 yıl önceydi şuan durum aynı mıdır daha net bilen biri varsa söyler.
hsyN tarafından 24/Eyl/14 22:25 tarihinde düzenlenmiştir -
bir şekilde nüfus müdürlüğü telefonuna ulaşabilirsen arayıp sorabilirsin hocam.
-
Hocam bu saatte açık değiller :)
-
Geçtiğimiz okul döneminde bir tane öğrencinin benim evin yanındaki okula gitmesini sağlamak için ailesini benim evde gösterdik. Bir ay sonra da adam evine taşındı :-) kâğıt üzerinde.
Bir evde en fazla 3 farklı Soyisim kalabilir yanlış hatırlamıyorsam fazlasında emniyet eve gelip bakıyor sonra nüfus kaydediyor. o evde resmi olarak oturan birisi ile nufusa gidecek bu vatandaş bende kalıyor diyecek ikiniz de nüfus memurunun verdiği kağıdı imzalayacaksınız yani ikiniz de aynı anda nüfus Müdürlüğünde olacaksınız. Il nüfus md. olarak farkedecegini sanmıyorum. Sonuçta aynı işi yapıyor.