Aramızda Polis, Asker, Bomba Uzmanı Vs.. Gibi Mesleğe Sahip Olan Varmı
-
başlık yeterince açıklayıcı hea :)
Şunu demek istiyorum forumda genç çoğunlukta şimdi polislik için ne lazım yani polis olucam ne lazım?Asker olmak için biliyorum şunu sorucam birde jandarma için 89 doğumluyum snaırım 3 sene hakkım var bu sene ile birlikte yan bu seneyi geçtim 2 sene (yaş ile alınıyor sordum jandarmaya ama unuttum) olması lazım bu sene 86 sondu.
Ayrıca bomba uzmanıdır değişik meslekten olup tanıtmak isteyen var mı.Çünkü öğretmenlik, bilgisayar mühendisliği tarzı şeyler bir çok kişi biliyor fakat eczacı var (hücre kültürü çalkışan vs..) millet eczacıyı üniverstedekini sanıyor eczane açan kişi.Eczane açanlar burdan mezun oluyor fakat ilerleyen zamanlarda bir çok görevde rol alıyor.
Sadece bir örnek verdim.Yani toplum tarafından fazla bilinmeyen yada seçilere alınan sınavlarda gereken bir takım meslek grubu vardır.Bunları tanıtacak, bunlar hakkında soru soracak kişiler varsa buraya yazarlar.
not: polis , asker sınavları kitapcıkta var ona bak diyen varsa yazıyı okuduğundan süpe ederim bir kere daha okuyun.
-
silah tamircisi işine yararmı.....? silah ile ilgili sormak istedikleriniz... nasıl boyanır nasıl boş kovan doldurulur vs...
-
buruksu bunu yazdı:
-----------------------------
silah tamircisi işine yararmı.....? silah ile ilgili sormak istedikleriniz... nasıl boyanır nasıl boş kovan doldurulur vs...
:D yaramaz mı değişik dedim.Ya birşey sorucam ben havalı tüfek aldım yağlıyorum fakat sürekli namlusu küfleniyor.Tek saçma atan.NE yapıcam bir cila şudur budur yokmu.Yağlayınca bu sefer elimde kırmak için tutuyorum sırf ya.Tutacağım yeri peceteyle siliyorum bu sefer 2-3 günde küfleniyor.Çok acayip yani.İçini falan yağlamaya gerke varmı ?
-
zumsuk hoca gazeteci ol :D bak 212 den sigortan işlenir 52 yaşında emekli olursun lise mezunuyum dha kameramanıyım bu iş için okumak vs gerekmiyor gündemci ve konuşman güzel olsun çekirdekten yetiş ha birde kameraman ol birazcık ukela ol tanıt kendini acun gibi bi herifin yanında kameraman ol netçen polis olup :)
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------buruksu bunu yazdı:
:D yaramaz mı değişik dedim.Ya birşey sorucam ben havalı tüfek aldım yağlıyorum fakat sürekli namlusu küfleniyor.Tek saçma atan.NE yapıcam bir cila şudur budur yokmu.Yağlayınca bu sefer elimde kırmak için tutuyorum sırf ya.Tutacağım yeri peceteyle siliyorum bu sefer 2-3 günde küfleniyor.Çok acayip yani.İçini falan yağlamaya gerke varmı ?
-----------------------------haraketli parçaların yaglanmaya ihtiyacı vardır. namlu yada tutukacak yerdeki küflenme için degişik metal boyama teknikleri var (meneviş , krom .fosfat vs.) ama havalı tüfekler için paraya degmez.. en kestirmesinden bir sprey boya işini görür, (bi yere as 30 cm uzaktan bi kaç fıs fıs )
-
Jandarma Ast Subay Bu sene 86 sondu.Uzman Jandarma ise bu sene 85/89 dogumlular arasında yapılacak.Polislik ise ÖSS sınavına girip 195 barajını gecip basvuru yapmalısın :)
-
küçükken hep büyüyünce polis olucam diyodum a.q onların üniformaları hep hoşuma gidiyodu ama nerede şimdi hiç alakasız bir meslekte yim makinacı oldum çıktım ....
-
muhabir22 bunu yazdı:
-----------------------------zumsuk hoca gazeteci ol :D bak 212 den sigortan işlenir 52 yaşında emekli olursun lise mezunuyum dha kameramanıyım bu iş için okumak vs gerekmiyor gündemci ve konuşman güzel olsun çekirdekten yetiş ha birde kameraman ol birazcık ukela ol tanıt kendini acun gibi bi herifin yanında kameraman ol netçen polis olup :)
yok yaw ben polis olmayacağım :) jandarmayı kazanırsam direk jandarmadayım. -
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------buruksu bunu yazdı:
@zumsuk kardeş tüfek ne marka ve model? bende havalısilah hastalığı var :D ,hatta forumumuz bile var :D:D -
vallahi çok laiteli birşeydi 160 ytl para bayılmıştım 60 ytllik vardı o 5 atışta darma duman olcak gibiydi.Bilmiyorum evde dğeilim gidince söylerim :)
-
Hava Harp Okulu bu sene mezun oluyorum. Ama sadece okuldan sonra jet pilotu.