folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Aramızda Polis, Asker, Bomba Uzmanı Vs.. Gibi Mesleğe Sahip Olan Varmı

Aramızda Polis, Asker, Bomba Uzmanı Vs.. Gibi Mesleğe Sahip Olan Varmı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

başlık yeterince açıklayıcı hea :)

Şunu demek istiyorum forumda genç çoğunlukta şimdi polislik için ne lazım yani polis olucam ne lazım?Asker olmak için biliyorum şunu sorucam birde jandarma için 89 doğumluyum snaırım 3 sene hakkım var bu sene ile birlikte yan bu seneyi geçtim 2 sene (yaş ile alınıyor sordum jandarmaya ama unuttum) olması lazım bu sene 86 sondu.

Ayrıca bomba uzmanıdır değişik meslekten olup tanıtmak isteyen var mı.Çünkü öğretmenlik, bilgisayar mühendisliği tarzı şeyler bir çok kişi biliyor fakat eczacı var (hücre kültürü çalkışan vs..) millet eczacıyı üniverstedekini sanıyor eczane açan kişi.Eczane açanlar burdan mezun oluyor fakat ilerleyen zamanlarda bir çok görevde rol alıyor.

Sadece bir örnek verdim.Yani toplum tarafından fazla bilinmeyen yada seçilere alınan sınavlarda gereken bir takım meslek grubu vardır.Bunları tanıtacak, bunlar hakkında soru soracak kişiler varsa buraya yazarlar.

not: polis , asker sınavları kitapcıkta var ona bak diyen varsa yazıyı okuduğundan süpe ederim bir kere daha okuyun.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buruksu
    buruksu's avatar
    Erkek
    silah tamircisi işine yararmı.....?    silah ile ilgili sormak istedikleriniz... nasıl boyanır nasıl  boş kovan doldurulur vs...

:) mutluyum, huzurluyum
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

buruksu bunu yazdı:
    -----------------------------
    silah tamircisi işine yararmı.....?    silah ile ilgili sormak istedikleriniz... nasıl boyanır nasıl  boş kovan doldurulur vs...
    :D yaramaz mı değişik dedim.Ya birşey sorucam ben havalı tüfek aldım yağlıyorum fakat sürekli namlusu küfleniyor.Tek saçma atan.NE yapıcam bir cila şudur budur yokmu.Yağlayınca bu sefer elimde kırmak için tutuyorum sırf ya.Tutacağım yeri peceteyle siliyorum bu sefer 2-3 günde küfleniyor.

Çok acayip yani.İçini falan yağlamaya gerke varmı ?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    muhabir22
    muhabir22's avatar
    Erkek

zumsuk hoca gazeteci ol :D bak 212 den sigortan işlenir 52 yaşında emekli olursun lise mezunuyum dha kameramanıyım bu iş için okumak vs gerekmiyor gündemci ve konuşman güzel olsun çekirdekten yetiş ha birde kameraman ol birazcık ukela ol tanıt kendini acun gibi bi herifin yanında kameraman ol netçen polis olup :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    buruksu
    buruksu's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı:

buruksu bunu yazdı:
    :D yaramaz mı değişik dedim.Ya birşey sorucam ben havalı tüfek aldım yağlıyorum fakat sürekli namlusu küfleniyor.Tek saçma atan.NE yapıcam bir cila şudur budur yokmu.Yağlayınca bu sefer elimde kırmak için tutuyorum sırf ya.Tutacağım yeri peceteyle siliyorum bu sefer 2-3 günde küfleniyor.

haraketli parçaların yaglanmaya ihtiyacı vardır.  namlu yada tutukacak yerdeki küflenme için degişik metal boyama teknikleri var (meneviş , krom .fosfat vs.) ama havalı tüfekler için paraya degmez.. en kestirmesinden  bir sprey boya işini görür, (bi yere as 30 cm uzaktan  bi kaç fıs fıs )

:) mutluyum, huzurluyum
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MUBARIZ
    TorNaVida
    TorNaVida's avatar
    Erkek
    Jandarma Ast Subay Bu sene 86 sondu.Uzman Jandarma ise bu sene 85/89 dogumlular arasında yapılacak.Polislik ise ÖSS sınavına girip 195 barajını gecip basvuru yapmalısın :)

47 ermeni köpeğini tek başına geberten KAHRAMAN TÜRK ŞEHİTİ MÜBARİZ İBRAHİMOV.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    roccocan
    roccocan's avatar
    Erkek
    küçükken hep  büyüyünce  polis olucam  diyodum a.q onların üniformaları hep hoşuma  gidiyodu ama  nerede şimdi hiç alakasız  bir meslekte yim  makinacı oldum çıktım ....
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    muhabir22 bunu yazdı:

zumsuk hoca gazeteci ol :D bak 212 den sigortan işlenir 52 yaşında emekli olursun lise mezunuyum dha kameramanıyım bu iş için okumak vs gerekmiyor gündemci ve konuşman güzel olsun çekirdekten yetiş ha birde kameraman ol birazcık ukela ol tanıt kendini acun gibi bi herifin yanında kameraman ol netçen polis olup :)

yok yaw ben polis olmayacağım :) jandarmayı kazanırsam direk jandarmadayım.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    __d_mode__
    __d_mode__'s avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı:

buruksu bunu yazdı:
    silah tamircisi işine yararmı.....? silah ile ilgili sormak istedikleriniz... nasıl boyanır nasıl boş kovan doldurulur vs...

@zumsuk kardeş tüfek ne marka ve model? bende havalısilah hastalığı var :D ,hatta forumumuz bile var :D:D
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    vallahi çok laiteli birşeydi 160 ytl para bayılmıştım 60 ytllik vardı o 5 atışta darma duman olcak gibiydi.Bilmiyorum evde dğeilim gidince söylerim :)
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    marujana242
    marujana242's avatar
    Erkek
    Hava Harp Okulu bu sene mezun oluyorum. Ama sadece okuldan sonra jet pilotu.

. . .
Toplam Hit: 2428 Toplam Mesaj: 11