folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Aramızda Toefl A Giren Varmı??

Aramızda Toefl A Giren Varmı??

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lethe01
    lethe01's avatar
    Erkek
    arkaşlar teofl a girmeyi planlıyorumda nerden başvuru yapılır kaç paradır sınav nerde ve nasıl olur bilen varmı??? yardım ederseniz iyi olur..

bknz: http://www.ilkimwebtasarim.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lethe01
    lethe01's avatar
    Erkek
    birde toefl mı zor kpds mi???

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    candemirhalil
    candemirhalil's avatar
    Erkek

sınava üniversitelerin kampus binasının içerisinde bulunan ösym büroları kampus unde yok ise öğrenci işleri daire başkanlığı yardımıyla katılabirsin...sınav ücreti 140 ama bu sana 210 ytl ye geliyor...Şimdilik sadece ANkara-istanbul ve izmir de girebilirsin sınava...ankara odtü-istn.boü

Kpds mi zor yoksa teofl mı..buna sadece kpds zor derim..çünkü kpds sana gramer ağırlıklı çok soru sorar.ve bu gramerin yanında anlama anladığını anlama,okuma,doldurma gibi ipe sapa gelmez sorular ve üstüne hayatın boyunca dahi kullanmayacağın hatta abd-canada-ingilterede dahi yaşıyor olsan kullanmayacağın kelimer sorarlar..bu kelimelerden bazı örnekler.karıncanın kalbi,,kalp türkçede herşeyde aynı anlamı taşır fakat ingilizdece her kişi ve nesne için başka mana taşır..yani sen buna ant's heart diyemezsin,türkiyedeki sözlüklerde dahi olmayan agn kelimesini kullanmak zorundasındır..ama teofl için böle ipe sapa gelmez cümle ve kelimeler önemsizdir ve kendisine kural aldığı günlük konuşma üzerinden sorularını sıralar.onun içindirki türkiyede teofl dan aldığın puan pek pazla işe yaramaz..teofl dan 110 alan bir kişi kpds den en fazla 60 puan gibi gülünç bir puan alır...tabiki ben bunları tümü ile genellemiyorum.ama ben ve çevrem böledir diyelim.ve teoflda şöle sıralanır sorular başlangı.-orta -üst seviye ama kpds de sade üst seviye vardır...Bir ingiliz teofl dan geçer ama kpds den geçemez...dicem odurki gir ÜDS ye ohhh paşa paşa geç

Veni, vidi, vici
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    hocam kpds teofl'ın yanında oks gibin kalır be :D

Troubles'll come & they'll pass
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lethe01
    lethe01's avatar
    Erkek

bizim okulda ing den muaf olmak için bunlar gerekiyor...

Yeterlik Sınavı70
    KPDS ( Kamu Personeli Dil Sınavı )65
    TOEFL ( Test of English as a Foreign Language )  (Eski Sistem)477
    TOEFL ( Test of English as a Foreign Language )  (Yeni Sistem)153
    IELTS (International English as Language Testing System )5.5
    FCE ( First Certificate in English )B
    CAE ( Certificate in Advanced English )C
    CPE ( Certificate of Proficiency in English )C

banada en uygunu (aynı zamanda memurum) kpds yada toefl olarak aklıma geldi... üds yok yani şuan muaflık icin.. bide şimdi birisi toefl için internetten sınava giriyorsun falan dedi ne kadar doğrudur??

son olarak toefl mi kpds mi? hangisine girmeliyim?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek

yaw hocam sana söyle anlitiyim ; kpds sadece kamu için geçerli bir sınavdır.Farz-ül misal sen ben kamudan baska hiç bi alanda calısmıcam dıyosan kpds ye girmenın pek anlamı yok.Bu sınava netten falan girilmiyor.Sınav sadece ankarada oluyor oraya gidiyorsun orada giriyorsun.

Toefl sana hayatının her alanında 5yıldız bır cw olarak geri döner.Ama suda var ki (hiç anlınma ama doğruduluk payı çok yuksek) toefl hakkında bu kadar soru soran bır ınsan zaten bu sınava hazır değildir.Bizim ingilizce öğretmenlerimizin bile bir çoğu bu sınavı veremıyor inanmazsan sor bi ingilizce öğretmenine :)

Bu sınavı verirsen çok buyuk avantajların olur sadece bu sınavı vermekle dünya capında geçerli bir diploma alırsın bu diplomanın anlamı da şudur; "Bu adam ingilizceyi ana dili gibi iyi biliyor ingilizce bilen birisi arıyor fakat bu adamı işe almıyorsanız aptalın önde gidenisiniz"

Sadece bu kadarda değil toefl'dan aldığın dereceye göre ingiltere sana dillerini bildiğin için para ödüyor.Az buz birşeyde değil.Bir hocam sadece toefl sınavlarına girerek hiç çalışmadan kendini geçindirebilirsin demişti :) ne kadar doru ne kadar yanlıs bilemem fakat sınavı geçenlere para veriliyor bu su götürmez !

Troubles'll come & they'll pass
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lethe01
    lethe01's avatar
    Erkek

toefl a hazır sayılırım ingilizceme güveniyorum  ama işte bi bilgim yoktu araştırarak öğreniyorum. bu durumda hem kpds hem toefl e girmek mantıklı oluyor. devlet memuru olduğum için kpds den dil tazminatıda alıyorum toefl da üni yi bitirip mühendis olunca işime yarar... teşekkür ederim arkadaşlar..

Toplam Hit: 1301 Toplam Mesaj: 7