Aramızda Türkçeci Olan Var Mı. 11 Tane Anlatım Bozukluğu Sorusu Çözülecek.
-
Merhabalar. Yaz okulunda hoca soruları bunlardan soracakmış. Pazartesi sınav var. Ben bugün çalışmaya başlayacağım ama yanlış olmaması için buraya atıyorum. Türkçe öğretmeni ya da bilgisi olan çözerse sevinirim. Tek tek çözüp de atabilirsiniz.
https://i.hizliresim.com/7NpjMW.jpg
https://i.hizliresim.com/PrAjPN.jpg
-
1 e
2 b
3 e
4 b
6 d
7 a
9 d
11 e
Sende kontrol edersin hocam. Soru cozmeyeli 3 yil oldu okumak yordu :F
-
Konuya çalışıp çözücem hocam ama her ihtimale karşı cevapları dursun. Çok teşekkür ederim.
Birkaç soru eksik onlara da yardımcı olabilecek var mı
seyhzade tarafından 03/Ağu/17 13:37 tarihinde düzenlenmiştir -
Kreyzi bunu yazdı
1 e
2 b
3 e
4 b
6 d
7 a
9 d
11 e
Hocam 1'in b olduğunu düşünüyorum. "nüans farkı" hatalı kullanımdır. "nüans" zaten "fark, ayrım" anlamlarına geliyor.
8 b veya e olabilir. Emin olamadım ama sınavda olsam b derdim.
Not düşeyim, Türkçe öğretmeni falan değilim, zamanında dil bilgisinden hiç soru kaçırmazdım ama soruyla işim kalmayınca ve kitap okumayı bırakınca paslanmışım. Yorumlarım yanlış/yanıltıcı olabilir.
-
8 in alayı bozuk :D kafam yanıyor :D
-
ilteris bunu yazdı
8 in alayı bozuk :D kafam yanıyor :D
Bana da öyle oluyor. 5şık arası da kalıyorum. Konuya çalışayım ben de cevaplayacağım.
-
MadJack bunu yazdıKreyzi bunu yazdı
1 e
2 b
3 e
4 b
6 d
7 a
9 d
11 e
Hocam 1'in b olduğunu düşünüyorum. "nüans farkı" hatalı kullanımdır. "nüans" zaten "fark, ayrım" anlamlarına geliyor.
8 b veya e olabilir. Emin olamadım ama sınavda olsam b derdim.
Not düşeyim, Türkçe öğretmeni falan değilim, zamanında dil bilgisinden hiç soru kaçırmazdım ama soruyla işim kalmayınca ve kitap okumayı bırakınca paslanmışım. Yorumlarım yanlış/yanıltıcı olabilir.
1de hangisinde yoktur diyor hocam. Nuans zaten kucuk/ince fark anlamina geldigi icin 'kucuk bir nuans farki' gereksiz kullanim oluyor.
Tabi dedigim gibi cevaplarin kontrol edilmesinde yarar var.
-
Dostum bir iyilik yapıp yazayım dedim. Y.rak gibi soru sormuş ilk soruda. İlk soru hatalı gerisine bakmadım. Hem A hem de B doğru cevap. Nüans-fark ile çağdaş-muasır aynı anlamda kelimeler.
-
adsizcengaver bunu yazdı
Dostum bir iyilik yapıp yazayım dedim. Y.rak gibi soru sormuş ilk soruda. İlk soru hatalı gerisine bakmadım. Hem A hem de B doğru cevap. Nüans-fark ile çağdaş-muasır aynı anlamda kelimeler.
Soruyu da okusaymissin keske.
-
adsizcengaver bunu yazdı
Hangisinde eş anlamlıdan kaynaklanan yoktur diyor hocam. Cevabı c olacak o sorunun
-
1e, 2c, 3e, 4a, 5d, 6d, 8c, 9d, bende uzun süredir bunlardan uzağım.
Sonra gelip burada beni yanlış yönlendirdiniz diye şey etme. Yine de konuyu uzmanlarına sor.