Arapca Yazma
-
s.a arkadaslar arabistandan laptop geldi üzerinde arapca harflerde var babam diorki arabistandayken 2 tusa bastıkmı arapca yazabiliyrduk o 2 tus hangisi veya nasıl yardmcı olrsanız sewinirim valla :D
-
az çok arapçam var o yüzden baktım konuya ama,söylediklerinden hiç bişey anlamadım.sen bilgisayarda arapça mı yazmak istiyorsun.
-
ewt aynen öyle
-
klavyede Fn tuşu var onunla bi ilgilen istersen belki olur
-
fn tusuna basıyorm üstte bise cıkıor f1 f2 f9 a kadar cıkıo iste maus kullanm sews kısma flan die :S
-
valla bi ekran görüntüsü koysan belki yardımcı oluruz
-
senin bilgisayarında ilk olaraktan arapça dili yüklümü evladım yüklü deilse denetim masasından dil ayrlarına gir ve arapçayı yükle
sonrada aşağıdaki başlat çubuğunun en sağ tarafındaki tr ye tıkla ve oradan arapçayı sen sonra arapça yazmaya başla
tr yazmak istediin zaman ise yine aynı yerden arapçayı türkçeye çevir bu arada dilleri yüklerken senden xp cdsini istiiyecektir hazırda vardır
bir tane xp cdin umarım hadi kolay gelsin...
edüt:bu arada yapamazsan msn adresimi ekle sana anlatıyım yardımcı olabilirim msn adresim aşada yazılı
-
başlat/ayarla/ denetim masası / bölge ve dil seçenekleri / diller / ayrıntılar / ekle/ EKLEMEK İSTEDİGİN DİLİ SECİOSUN / uygula diosun.
dil geçişi yapmak içinde saatin orda klavye işareti cıkar. -
arapça dili seçeneklerde olmayabilir. uygulamak için aşadakinleri yapmalısın.
1. Öncelikle, Bilgisayarınızın işletim sistemi Windows 2000 , Xp ve üzeri ise2. İşletim sistem CDnizi hazır edin veya bilgisayarda kopyası mevcutsa yerini tesbit edin.
3. Başlat menüsünden, Ayarlar - denetim masasına girin, Bölge ve Dil seçeneklerine gelin.
4. Bölge ve dil seçeneklerini açıp, Diller sekmesine tıklayın.
5. Ek Dil desteği bölümünün üstteki kısmının başındaki kutuyu çek edin. (Karmaşık komutdosyası... diye başlıyor) sonra Tamama tıklayın.
6. Sizden CDyi takmanızı isteyecek ve gerekli dosyaları sisteme yükleyecektir.
7. İşlem bittikten sonra, aynı bölümde "Ayrıntılar" butonuna tıklayarak Açılan bölümde Ekle butonuna tıklayın.
8. Açılan kısımdan Arapça (Suudi Arabistan veya başka birini) seçin ve tamam, tamam deyin.
9. Artık sisteminiz Arapça Yazmayı destekliyor.
10. Word belgesini açın ve sol alt + shift tuşlarına basarak (ctrl + shift de olabilir.) Diller arasında değişim yaparak yazı yazmaya başlayabilirsiniz.
Kolay gelsin.alıntı
اهلا و سهلا -
siyahbereli bunu yazdı:
-----------------------------arapça dili seçeneklerde olmayabilir. uygulamak için aşadakinleri yapmalısın.
1. Öncelikle, Bilgisayarınızın işletim sistemi Windows 2000 , Xp ve üzeri ise2. İşletim sistem CDnizi hazır edin veya bilgisayarda kopyası mevcutsa yerini tesbit edin.
3. Başlat menüsünden, Ayarlar - denetim masasına girin, Bölge ve Dil seçeneklerine gelin.
4. Bölge ve dil seçeneklerini açıp, Diller sekmesine tıklayın.
5. Ek Dil desteği bölümünün üstteki kısmının başındaki kutuyu çek edin. (Karmaşık komutdosyası... diye başlıyor) sonra Tamama tıklayın.
6. Sizden CDyi takmanızı isteyecek ve gerekli dosyaları sisteme yükleyecektir.
7. İşlem bittikten sonra, aynı bölümde "Ayrıntılar" butonuna tıklayarak Açılan bölümde Ekle butonuna tıklayın.
8. Açılan kısımdan Arapça (Suudi Arabistan veya başka birini) seçin ve tamam, tamam deyin.
9. Artık sisteminiz Arapça Yazmayı destekliyor.
10. Word belgesini açın ve sol alt + shift tuşlarına basarak (ctrl + shift de olabilir.) Diller arasında değişim yaparak yazı yazmaya başlayabilirsiniz.
Kolay gelsin.alıntı
اهلا و سهلا
-----------------------------ya abi o sondaki ehlen ve sehlen ne ya:D okuyunca koptum:Dadam resmen arapça güle güle demiş:D
-
eywallah sagolun arkadaslar yaptm