Arayan Kişinin Lokasyon Bilgisi Alınabilir Mi?
-
Sesli arama, mesaj atma, whatsapp veya facebook massenger farketmez.
Bize bunlardan biri ile ulaşan birinin, en azından bölge ya da il olarak nereden aradığını anlamanın bir yolu var mı acaba?
Ek:
Arayan kişinin telefon numarasından ismini bulmayı sormuyorum. Sadece nereden arandığı bilgisi yeterli.
kazasker1 tarafından 29/Kas/15 19:45 tarihinde düzenlenmiştir -
https://www.turkiye.gov.tr/baz-istasyonlari
E-devlet hangi baz istasyonuna bağlı olduğunu gösteriyor , ayrıca her baz istasyonun kendine özel bir id si var. Eğer gelen aramada hangi baz istasyonundan geldiğini öğrenebiliyorsan o bilgiyle belki bulabilirsin.
Ha ben bi progra indireyim next next yapayım o da bana bu bilgileri versin diyorsan bence öyle birşey yoktur.
Ayrıca http://opensignal.com/ bu sitede online olarak istediğin yyerdeki baz istasyonlarını ve koordinatlarını gösteriyor , bi işe yarar mı bilmmiyorum
-
Sanırım başka fikri olan yok :)
Teşekkürler.
-
Önceden hangi gsm operatöründe vardı bilmem ama neredeyim yazıp bilmem kaça gönderince adresi veriyordu.
-
kazasker1 bunu yazdı
Sesli arama, mesaj atma, whatsapp veya facebook massenger farketmez.
Bize bunlardan biri ile ulaşan birinin, en azından bölge ya da il olarak nereden aradığını anlamanın bir yolu var mı acaba?
Ek:
Arayan kişinin telefon numarasından ismini bulmayı sormuyorum. Sadece nereden arandığı bilgisi yeterli.
Hocam çok zor tabiki bunun bir yolu vardır ama o da sadece sesli arama dan olur ki bunun için operatörlerin seninle baz istasyon bilgisini paylaşması gerekir. Ama malesef savcılık dışında bu bilgiyi paylaşmıyor. İllegal yolu var mıdır bilmiyorum. Whatsapp veya facebook alternatiflerinde ise arama yada mesaj atan kişinin ip adresini tespit etmen lazım bunuda tespit edersen zaten whatsap yada facebook için güvenlik zaafiyetidir mümkün olduğunu düşünmüyorum. Ama şöyle de birşey var bu iş bazıları için gerçekten imkansızdır, bazıları için ise imkansız demek biraz zaman lazım demektir ;) bilmem anlatabildim mi.
-
Normalde telekom şirketleri nokta atışıyla kullanıcıyı takip edebiliyor.
Savcılık veya mahkeme bile bilgi istese kullanıcının bağlantı kurduğu baz istasyonunun bilgilerini veriyor.
Halbuki külliyen yalan. Nokta atışıyla da istese bilgi verir.
En basitinden telefonunuzdaki navigasyon uygulamasını açın 3G ile bağlantı yapmanıza rağmen neredeyse nokta atışı yerinizi gösteriyor.
Bunu da kullandığınız hat sayesinde yapıyorsunuz. Şirketler isterse her türlü takip edebilirsiniz.
Hee bi de iphone'da bi uygulama vardı. Eşinde dostunda da iphone varsa online olarak onu takip edebiliyodun.