Arduino Clone Ch340
-
merhaba arkadaşlar elimde digital pwm arduino clone var üzerindeki cip ch 340 şimdi benim amacım bad usb yapmak ama sorun şu atmel in flip programı ile cihazı göremiyorum
https://www.youtube.com/watch?v=t3RGCBVlDTI burada ypılanları uygulayabilmem için flip prgramından işlem yapmam lazım ama yapamadım ,
birde bu cihazla orjinali farklı direnci nereye baglamalıyım buamadım bulsam baglayacam .
bilenler yardımcı olabilir mi acaba ?
bendeki cihaz bu

((rakkoç müridimizin hediyesi))
KaptaN tarafından 07/Oca/17 02:56 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam denedin mi bilmiyorum ama CH340 USB/Serial çipinin uygun sürücüleri yüklenmemiş olabilir.
-
aercys bunu yazdı
Hocam denedin mi bilmiyorum ama CH340 USB/Serial çipinin uygun sürücüleri yüklenmemiş olabilir.
sürücülerini yükledim hocam

-
Peki hocam uygulama com port 18'i mi görmüyor? Yoksa flash'ı yazarken mi hata alıyorsun?
-
ch340 usb-ttl convertor. Firmwaresi değiştirilemiyor (sadece çince bir iki sayfa var, malum ne yazdığını okuyamıyoruz). O yüzden orijinal ya da atmega 16u'lu klon kullanman lazım.
Orada yapılan işlem şu: Usb bağlantısı sağlayan yonga 16u2. Yonganın firmaresinde device descriptor'u hid klayve olarak ayarlayınca bilgisayar bunu klavye olarak görüyor.
-
YeniHarman bunu yazdı
ch340 usb-ttl convertor. Firmwaresi değiştirilemiyor (sadece çince bir iki sayfa var, malum ne yazdığını okuyamıyoruz). O yüzden orijinal ya da atmega 16u'lu klon kullanman lazım.
Orada yapılan işlem şu: Usb bağlantısı sağlayan yonga 16u2. Yonganın firmaresinde device descriptor'u hid klayve olarak ayarlayınca bilgisayar bunu klavye olarak görüyor.
beceremedim halen araştırıyorum :) olmadı orjinal bitane alıcam ama bunu çözersem bi döküman yazacam en azından az çok bi işe yarar
-
KaptaN bunu yazdıYeniHarman bunu yazdı
beceremedim halen araştırıyorum :) olmadı orjinal bitane alıcam ama bunu çözersem bi döküman yazacam en azından az çok bi işe yarar
Arduino Micro ya da Arduino Nano aldıktan sonra bi de usb mini to usb aparatı alıp takarsan üstüne de flash bellek kılıflarından birini kamuflaj olarak geçirirsen çok daha iyi olur :>
-
KaptaN bunu yazdıYeniHarman bunu yazdı
Biraz elektronik bilgin varsa v-usb ile arduinonun (328p'nin) normal rx-tx çıkışlarını doğrudan usbye bağlayabilirsin: https://www.obdev.at/products/vusb/prjhid.html
-
YeniHarman bunu yazdıKaptaN bunu yazdıYeniHarman bunu yazdı
Biraz elektronik bilgin varsa v-usb ile arduinonun (328p'nin) normal rx-tx çıkışlarını doğrudan usbye bağlayabilirsin: https://www.obdev.at/products/vusb/prjhid.html
Hocam elektronik kısmında birşey yok ta bu durumda rubber ducky firmware'ını da düzenlemek gerekecek. En mantıklısı ilk başta dediğiniz gibi hardware olarak usb desteği bulunan atmel çiplerinden temin etmek. @KaptaN: Eğer usb library'si kullanacaksan D+ D- pinlerinin bağlı olduğu hatta 3.6V zener bağlayıp, D+ ya 15k ohm'luk pull-down, D- ye 1.5k lık pull-up direnci bağlaman yeterli olacaktır.