Arduino Kartının Anda Farklı 2 Xbee Modülü İle Haberleşmesi !!!
-
Hocalar merhaba,
Ardunio kartı farklı 2 xbee modülüyle haberleşme yapılabilir mi ? Biraz açacak olursak ...
Bir taraftan cismin maevrasını kontol edip aynı anda da diğer taraftan başka bir xbee ile hızını kontrol etmek istiyorum .
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa yardımlarınızı esirgemeyin... -
2 kart alacağına 2 kanallı bir kart alsana hocam..
-
Tek bir ardunio olacak hocam. fakat sinyal yollayacağım yerler farklı yerler olduğu için 2 modul (Xbee) kullanmam lazım.
-
unbalanced bunu yazdı
2 kart alacağına 2 kanallı bir kart alsana hocam..
Tek bir Ardunio kartı olacak o araç üzerinde fakat aracın hızını başka yerden manevrasını başka yerden kontrol etmek zorundayım bu yüzen 2 tane xbee kullanacağım ama ardunio 2 farklı xbee den gelen sinyalleri çalıştırabilir mi ? Orada tıkandım ?
-
yani hocam demek istiyorum ki, yayın yapacağın kartın 2 kanallı olmasına bak. o zaman tek kart ile birden fazla iş yapabilirsin.2 kanallı, 3 kanallı, 6 kanallı v.s. ürüne göre değişen çeşitli kanallı cihazlar olması lazım. benim xbee ile tecrübem yok ama onların da çoklu kanallı versiyonları olması lazım.
model tavsiyesi istersen @sandman nickli arkadaşa sorabilirsin, o bu sensörlerle uğraşıyordu
unbalanced tarafından 18/Eki/14 22:03 tarihinde düzenlenmiştir -
io sayısı yetiyorsa o şeyin include dosyasından pin constlarını değiştirerek yapabiliyomusun? yani 2. xbee nin pinlerinin değişkenlere başka pin nolar atayarak?
-
unbalanced bunu yazdı
yani hocam demek istiyorum ki, yayın yapacağın kartın 2 kanallı olmasına bak. o zaman tek kart ile birden fazla iş yapabilirsin.2 kanallı, 3 kanallı, 6 kanallı v.s. ürüne göre değişen çeşitli kanallı cihazlar olması lazım. benim xbee ile tecrübem yok ama onların da çoklu kanallı versiyonları olması lazım.
model tavsiyesi istersen @sandman nickli arkadaşa sorabilirsin, o bu sensörlerle uğraşıyordu
Kumanda sistemini kendim yapacağımdan herhangi cihaz almayacağım hocam. Çok kanallı xbee modulü var sanki bende bir yerde duymustum ama. Kanal üretmekte sıkıntı yok ben kontrolleri farklı yerden yapacağım için o kullandığım Xbee ye yine kabloyla geçiş yapmam lazım. Bunun da bi esprisi kalmaz o zaman.
Bilgiler için çok sağolasın hocam.
-
HolyOne bunu yazdı
io sayısı yetiyorsa o şeyin include dosyasından pin constlarını değiştirerek yapabiliyomusun? yani 2. xbee nin pinlerinin değişkenlere başka pin nolar atayarak?
Hocam o dediğin biraz zor olur gibi. ama benim kafama yatan şu an asıl geliştirme kartımda birden fazla RX-TX giriş-çıkışı sağlıyorsa o zaman olabilir diye düşündüm şimdi.
Ardunio UNO karında tek RX-TX var onda tek haberleşme yapabilirim ama başka kartlara bir bakayım ben ...
SAğolasın hocam aklına birşeyler gelirse yine yazarsan sevinirim...