Arduino Mega Bilen Yardımcı Olabılırmı
-
iyi aksamlar hocalar gecenlerde bı konu acmıstım arduıno ıle ethernet baglantısı yapamıyorum dıe hallettım o sorunu mezunuıyet projem suan baska bı sorun turedı lcd ekranı ethernet karta takınca RFID calşısmıyo arastırdım aynı spi yolu kullandıgı ıcınmıs yanı ethernet ustundekı sd cart zımbırtısı ıle lcd ekran 11 nolu pın klullanıomuys buda sıkıntı yapı yardımcı olabılecek varmı
-
arduino bilmiyorum fakat bazı öneriler var: http://stackoverflow.com/questions/15304919/arduino-managing-two-spi-devices-at-once
-
yok hocam baktım bunlara ısıme yaramıyo sadece lcd ekranımı oturtarak degıl kablolarla ethnernet shıelde baglamam lazım
-
tahminen senin LCD pinlerin LiquidCrystal lcd(12, 11, 5, 4, 3, 2); şeklinde tanımlanmıştır, 11 numaralı pin'i boş bir pin'e ata hocam, onu da değiştir burada örneğin: LiquidCrystal lcd(12, 8, 5, 4, 3, 2); herhangi bir dijital pin olabilir. Tabi tek ortak pin 11 ise bu söylediklerim geçerli, LCD ile SD Card'ın başka ortak pinleri varsa onu söylersen ona göre tekrar bir şeyler söyleyebilirim.
-
hocalar ben sımdı olayı hallettım benım tft nın arkasındakı pınlerı bulmam lazım bılen varmı