Arduino Web Kontrol
-
Arkadaşlar merhaba.
Arduino ya giriş yapacağım. Giriş seviyesindeki olayları video izleyerek kavradım.
Fakat amacım evdeki prizlere hükmetmek.
Aurdino ile Web üzerinden kontrol yapılabiliyor fakat ben devreye vereceğim ip adresini local değilde uzak sunucu ip adresimi vermek istiyorum. Konu hakkında örnek bulamadım. Yapılabiliyor mu?
Aynı ağa bağlı olmadan wifi ya da ethernet girişi ile uzak sunucu üzerinden kontrol sağlayabilir miyiz?
SMS ile oluyor fakat uzak sunucuya bağlanma örneği göremedim.
Konu hakkında örnek proje varsa paylaşmanızı rica ederim.
2008 li yıllarda birisi evini sensörlerle donatmıştı. Buzdolabı kapağını açınca bile sistem loglama yapıyordu adam sitesinden evinin en ücra köşesini takip ediyordu. 10 yıl gecikme ile böyle bir olay yapmayı planlıyorum
:)
myblackworldweb tarafından 19/May/19 20:17 tarihinde düzenlenmiştir -
ESP8266
-
nodemcu ya bak daha ucuz
-
esp8266 yada ethernet shield
-
İhtiyacın olan şeyler Gmail hesabı, Firebase ve CH340 NodeMcu V3.
-
Aurdino değil arduino olacak hocam.
-
İlgimi çekti, benimde şöyle bir sorum olacak bu sistem ile kombiyide kontrol edebilirmiyiz ?
-
DeTr bunu yazdı
İlgimi çekti, benimde şöyle bir sorum olacak bu sistem ile kombiyide kontrol edebilirmiyiz ?
fiziksel manada düğmesini çevir , ısıyı arttır azalt gibi basit şeyler yapılır. Sonuçta senin elinle yaptığın fiziki baskıyı bir servo motor ile yapacaksın.
Ama elektronik devre kartına sinyaller yollayıp sistemin çalışmasını o şekilde etkileyebilir misin bilemedim şimdi ?
Bilgim yeterli değil sorunun bu kısmına cevap vermek için
-
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Biraz inceleyeceğim.
@torpedo_XL hocam düzeltme için teşekkürler. Telefonun otomatik düzeltmesine maruz kalmışım. :)
-
torpedo_XL bunu yazdı
Aurdino değil arduino olacak hocam.
ardunyo