Areka Palmiyesi Hakkında
-
Areka palmiyesini (chrysalidocarpus) yaklaşık 3 ay önce aldığım bu tropik bitki aldığım günden sonra yaprakları , dalları sararıp kurumaya başladı, eşimle birlikte görüntüsü hoşumuza gittiği için aldık fakat bakımı zor bir bitki olduğunu netten araştırınca anladım, kuruma olayı gün geçtikçe artıyor, webde araştırıyorum bol su sever diyor, iki güne bir suluyorum, çok sulamaktan çürürde yazmışlar, odada güneş görmeden duruyor,çok az pencereden direk güneş ışığı görüyor, ilkbahar aylarında saksıyı değiştirin yazmışlar , ben bugün değiştirdim kuruma olduğu için, daha büyük saksıya aktardım ve çiçekciden aldığım yeni toprak ekledim, altına ponza taşı koyun yazılmış ama ben sonradan okudum yazıyı, birde haftada bir verilmek üzere vitamin aldım, parasına üzülmüyorum kuruduğuna üzülüyorum, tamamen kurursa çok üzüleceğim, nasıl bu işi çözeceğim bilmiyorum, suyu 2-3 gün beklettikten sonra çiçeğin dallarına püskürterek ve geri kalanını dökerek suluyordum bu güne kadar. Çiçekci arkadaşlar yada bitkilerle uğraşanlar, bu bitkiyi tanıyanlar yardımcı olursa sevinirim.
-
Bitkinin yanında cam var, oradan rüzgar geliyorsa bitki olumsuz etkilenebilir.
Sulama konusunda ise toprağa elinle dokun, kuruysa sula.
Bizim evde cumba var. Bitkileri direk gün ışığından korumak için perdeleri çekiyorum, camları seyrek açarım. Bildiğin sera oluyor. :) Orada yetişmeyen ev bitkisi daha görmedim.
Vitamin tercih sebebidir, ben kullanmıyorum. Senede 1-2 defa toprağın üzerine köyden getirdiğim gübreyi atarım.
Resimden tam seçemedim ama duvara değen kısımlar var galiba, bu yüzden de zarar görmüş olabilir.Tüm bunların dışında belkide yerini sevmemiştir...