Arızalı Cihaz İçin Değişim İstemek
-
Vatan'dan aldığım Asus bilgisayarımda bazı donanımsal problemler vardı, garantiye gönderdim, formatlayıp çözemeden geri yollamış ve bilgilendirme formunda arıza tespit edilemedi yazmışlardı. Yeni garanti belgesi yönetmeliğine göre garanti süresince garantiye gidip gelmiş bir cihaz tekrar arızalanırsa kullanıcının yollayıp değişim veya iade isteme hakkı doğuyor. Ben de tekrar Asus a yollayıp iade istedim. Dikkate almamışlar tabii. Yurtdışındayım şuan, bilgisayarı geri yollamışlar yine arıza tespit edilemedi şeklinde kayıt geçip. arıza tespit edilemeyen bilgisayarı her seferinde formatlayıp sıfırdan kurmaları da ayrı bi ilginçlik tabi. Kontrol edemiyorum ama kardeşimin incelemesine göre sıkıntılar düzelmiş bu sefer. Yani muhtemelen arızaları tek tek giderip arıza bulunamadı şeklinde kayıt düştüler ki iade değişim falan çıkmasın.
Konuyla ilgili nerede nasıl hakkımı arayabilirim? İade çıksa buradan (yurtdışından) farklı bilgisayar alacaktım. Bu şerefsizler yüzünden hem vakit kaybı yaşadım hem de şimdi üniversitede bilgisayarsız kaldım. Ne yapacağım bilmiyorum canımı çok sıktı. Tüketici hakları mıdır hakem heyeti midir nedir, onlara babamı yollayıp ne şekilde başvurtsaM faydalı olur, hakem heyetiyle daha önce işi olup tecrübesi olan var mı? Gidip bizzat da ilgilenemeyeceğim malesef.. Gerçi fatura falan babamın üstüne olduğundan yine bizzat ilgilenemezdim muhtemelen ama tr de olsam yine de daha yakından takip edebilirdim
-
İlk ve son up?
-
Tüketici hakem heyeti 3 aydan önce karar vermez hocam.
-
Mustafa bunu yazdı
Tüketici hakem heyeti 3 aydan önce karar vermez hocam.
Haydaaa.. aradım zaten yeni kanundan haberleri yok cihaz elinizde ve sağlamsa boşuna başvurmayın diyor .s