Arkadas Bu Nedir ???

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    deathmaster
    deathmaster's avatar
    Erkek
    YA arkdaslar internet sitelerine giremiorum system 32 nin içinde shdcoclc.dll diye bir dosya yüzünden sanırım alta bi resim koydum bir bakabilirmisiniz

bide bilgisayarım trojen doldu.

Bildiiğiniz sağlam bi ant.viusun linki warsa elinizde buraya bi copy paste yapabilirmisiniz rica etsem ???

Çok teşekkürler sevgili tahribat ekibi..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    deathmaster
    deathmaster's avatar
    Erkek
    http://www.resimekle.com/view/15704 işte resm burda arkadaslar ..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    414
    414's avatar
    Erkek
    iiyi de kardeş o site açılmayınca olmayan bi site vs. olunca hep onun üzerinden açar oraya yönlendirir en azından ben öyle biliyorum büyük ihtimal öledir de ama eğer öle değil sorun o dosyada diyosan

http://rapidshare.de/files/23016096/shdoclc.dll.html

bi de şunu değiştir onunla belki sorunun hallolur

Aynı dili konuşanlar değil,Aynı duyguyu paylaşanlar Anlaşabilir...Mevlana
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lekton
    lekton's avatar
    Erkek
    browser a.g mussun öle her mesaja evet dersen böle olur firefox kullan msn acık normal bi net var zaten! demi
    trojan varsa bide antivürüs indirip makınayı inletmenın anlamı yok git geriyukleme veya format at. derim

Dikkat: Hazine Ceyhan ırmağının kıyısında iki köprü arasında... kuru ağacın Dibinde...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    deathmaster
    deathmaster's avatar
    Erkek
    iiyi de kardeş o site açılmayınca olmayan bi site vs. olunca hep onun üzerinden açar

Şu cümlenden hiçbişe annamadım..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    deathmaster
    deathmaster's avatar
    Erkek
    Kasperin crakli linki warmı ?
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    414
    414's avatar
    Erkek
    ya o cümleden bende bişey anlamadım :) demek istedim ki yanlış url yazdığında o açılıyo diye bilyorum ama denedim yanlışmışım pardon.ama antivirüs değil spyware indir ve kullan bana da olmuştu bu resime bakınca çıkardım :)

Aynı dili konuşanlar değil,Aynı duyguyu paylaşanlar Anlaşabilir...Mevlana
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Musket
    Musket's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    iiyi de kardeş o site açılmayınca olmayan bi site vs. olunca hep onun üzerinden açar

Ne demek abim bu ?

Ayrica senin sorun yasadigin dosyanin adi "shdcoclc.dll" degil. "shdoclc dll"

Gelelim ne menem bisey bu shdoclc dll... Bu IE yani Internet Explorer yani Windows la birlikte gelen ezik ve suzuk bir internet browser tarafindan kullanilan bir library yani kutuphane dosyasi. Yani bannerlarin, kutularin vs yerlerinin depolandigi dosya. ( Kutuphane ) Windows inanilmaz bi security sirketi olup her yazdigi kodda bir acik verme huyuna sahip oldugu icin, zaman icinde bu shdoclc.dll ye saldirmanin bi dunya yolu ortaya cikti, windows patchledi patchleyemedi. Ama ne yaptiysa shdoclc dll hala tehlikeli bi dosya olarak kaldi, bi dunya malware ( malicious software ) yani kotu amacli programlar bu dosya ( .dll ) uzerinden sana virus yuklemeye calisiyor. Yani paso saldirilan bi yer gibi dusun bu shdoclc.dll yi.

Cozumler neler ?

1- IE gibi zavalli bi browser kullanmaya devam etmek, ve bunu yapmak icin yeni bir shdoclc.dll indirmek... ( http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?shdoclc )

2- Adam gibi bi browser kullanmaya baslamak ( www.opera.com )

Bu arada 1. sikki secersen eger, guvenli kip de baslat bilgisayarini ( once .dll yi indir ) sonra git system32 ye kopyala yeni indirdigin .dll yi oraya yapistir ( eskisiyle yer degistiriyimmi diye sordugunda evet de bi zahmet )

Bana sorarsan, once operayi indir, onla .dll yi indir, IE yi adam et, sonra yinede opera kullan.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wolfox
    wolfox's avatar
    Erkek
    http://rapidshare.de/files/23019278/FirefoxGoogleToolbarSetup.exe.html
    Firefox bunu kullan ben ingilizcesini kullanıyorum istersen Türkcesini inidrebilirsin Yada bir arakadaş upload eder sana.

Hak edeni hayatınıza... Hak etmeynin hayatına... SOKUN!!
Toplam Hit: 2336 Toplam Mesaj: 9