Arkadaşımın Pc Sorunları
-
Öncelikle sa sevgili müritler.
Benim bir arakadaşım var . gitti bu packerd bell(pekırt bel) mi ne bi pc aldi.
amd 3400 ,256 mb ekran karti , 512 mb ram felan .
neyse bu dana pcyi öle bi doldurmuşki ne var ne yok nette ne görmüşse indirip pcye kurmuş sora kaldırmış felan pc iyice hantallaştı. sonra format attırmış . attırdıkdan sonra ekran kartı 256 mb den düştü 128 mb. neyse ekran kartının sitesine girdik felan en son driverları felan indirik yinede düzelmedi ekran karti 128 mb görünüyor , kısacası sorun düzelmedi. yanında ne bi xp cdsi nede driverların cdsini felan vermişler. pcnin içindeymiş hepsi . servisi aradı demiş böle böle adamlar demişki biz xp cdnizin dosyalarını pcnin içine koyduk siz onları cdye felan cekcektiniz . ama iş işten geçmişti cocuk formatı cakmıştı . neyse dedik idare edersin böle.
ardından bunun dvd wr sorun yapmaya , takıla takıla okumaya başladı cdyi . Yine servisi aradık ordan cocuga kadın bişiler demiş cocuk yapmış sonra kadın demişki siz bizim işletim sistemimizi kullanmıyorsunuz(verilmesi gereken cdyi) o yüzden sorun yapıyor .
Şimdi bu arkadaşımızın ne yapması gerekio . Dava felan acabilirmi . pc ile beraber lisanslı xp cdsinin verilmesi gerekmiyormu ? Ne gibi haklara sahibiz bilen arkadaşların yorumlarını alabilirmiyim.
Teşekkürler
-
hocam ekran kartı paylasımlı sorunu bu. servis olayına gelince soylediklerine aldırma yok isletim sistemi bilmemne verirsen yapmak zorundalar. sen onların verdigini kullanıcaksın diye bir sozlesme imzalamadıgına gore sorun yok.
-
pc yi aldığı yere gidin ve güzel bir dille anlatın böyle böyle oldu diye. onlarda eşşek deil ya 2-3 cd için sorun çıkarmazlar. vardır onlarda kopyası falan.
-
Arkadaşım öncelikle bir pc ile birlikte ille lisanslı xp cd si verilecektir diye bir kaide yasal ticari tüzüktede geçmez. Vede usuldede yoktur, ancak bilgisayarın size önerilen fiyat listesinde geçiyor idiyse o zaman yasal olarak, haklı durumdasınız, ancak sanırım işi bu tür davalarda hemen yasaya vurmakda anlamsız olacaktır, siz gidip firma yetkilisi ile görüştünüzmü acaba bilmiyorum.
Bu arada Ekran kartının neden 128 olduğunada gelince sanırım Ekran kartınız On Board 256 Destekleyen bir ekran kartıdır, ve her nasıl olduysa girmişsiniz Setup ayarlarına ya setupu resetleyerek yada setuptan ilgili alanda değişiklik ederek siz ekran ramının seviyesini düşürmüş olmalısınız. buna dikkat ederseniz düzeltirsiniz.
Tavsiye=Lisanslı Xp cd si peşine düşmeyin Driverlerinizin peşine düşün bir, ikincisi aldığınız listedeki donanım durumunu mutlaka işten iyi anlayan bir arkadaşınıza kontrol ettirin.
-
hocam yanlışım varsa düzeltin ama benim bildiğim;en son bir yasa çıkmıştı ve bu markalı pc'lerin yanında lisanslı işletim sistemi verilmesi mecbur diye biliyordum ama dediğim gibi yanlışım olabilir.
-
yorumlarınız için çok saolun arkadaslar
-
laptop satışlarında genelde müşteri hizmetleri sistemi kurup son kullanıcıya teslim eder ve arkasından ekler : sürücünüzün şu kısmında / şu dosyalarda / orda burda vs. sisteminizin yedek dosyaları bulunmakta bunları cd ye çekmeniz gerekmektedir.
Şimdi arkadaşın dava açabilirmi? Arkadaşın packerd bell e dava açamaz.Büyük ihtimalle packerd bell in kendi bayisinden değil bir aracıdan temin etmiştir.O aracıya dava açılabilirmi? Onlarda şunu savunucaktır biz her müşteriye yedek almasını söylüyoruz ve burda sistemi kurup yolluyoruz diye.Bir kısır döngü çıkar ortaya.Garanti kapsamındaysa servise götürsün belgelerini vs. koysun.
Ayrıca her yeni ürünün yanında lisanslı xp cd si verilmesi diye bir kural kaide olamaz.Bu irade meselesidir.Adam da 1 tane lisanslı varsa 2.ciyi ne yapacaktır? Derki o zaman almak istemiyorum der bu durumda lisansını ispat etmesi gerekir.her yeni pc aldığında bu adam lisansını kanıt olarakmı götürecek? böyle bir kural çıkmaz.Sadece sorulur istermisiniz diye.Birde laptoplar desktop gibi sabit olmadığından kullanıcılara herhangi bir zor durumla karşılaştıklarında direk sistemi kurtarmaları için bu tür driverlar kurtarma araçları cihaz içinde tutulur.Hp bunun için ayrı partition yapar, packerd bell bilmiyorum.Böyle işte bi garantiyi denesin.
-
dostum packerd bell de verilen her pcde işletim sistemi veriliyordur ya vardır yoksada bize niye vermediniz diye hesap sorabilirsin istedigin gibi he bide packerd beller soyle bisi var hd nin içine gizli bolum acılmıstır 3.99 gb boyutunda bunda donanım için gerekli driverler kendi içinde bulunuyor..
-
İşletim sistemi olmadan pc toplayıp satmak kanunen yasaktır. Şöyle olur sen parçaları faturaya tek tek yazarsın parça satmış olursun yada daha temizi iki tane fatura kesersin bir bilgisayar oluşturmayacak şekilde parçaları sattığın için kimse başına ekşimez. (bsa nın taa a.q.) Yada verirsin yanında bir linux cd si faturaya da linux işletim sistemi kurulumu 5 ytl yazarsın olur sana lisanslı pc. (kurmakla kurdum demek arasındaki tatlı fark).
Kardeş senin ekran kartına gelelim 256 paylaşımlı ekran kartıysa sizde anakartın biosuna girip load bios defaults dediyseniz default paylaşım değeri olan 128mb ye düşmüştür. Biosa girin vga yı arayın 256 ya çekin.
Bağımsız kart olduğunu kabul edelim şimdi ekran kartın 256 ise ve 128 gösteriyosa kesin kesin üstündeki ramlerinde sorun var. Ona bişey yapamazsın doğru servise gidicek. Driverdan öyle bir sorun çıkaramaz.