Arkadaslar !!!!! Usd Fiyatlari

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ilower
    ilower's avatar
    Erkek

meraba arkadaslar ya ben aklıma takıldı bu dolar avro ve butun paralarin fiyatlarini kımler deyiştiriyoo nasil oluyor bu iş kaynak nerden geliyoo bunu bana acıklıyacak bı arkadas varmı bu fiyatlari kimnler veya kım deyiştiriyoo

tsk ederim

Akıllı yatırımcı gerçekçidir. Kötümserlerden alır, iyimserlere satar.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sabiano
    sabiano's avatar
    Erkek

türk lirası değer kaybederde onlara karşı öyle oluyo sanırım

harbi karışık bi konu :)

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nitrous
    Nitrous's avatar
    Erkek

serbest piyasa ekonomisi.arz talep meselesi..basitçe arz az talep fazlaysa fiyat yükselir talep az sa fiyatlar düşer.

<< Nitrous@TahriBaT.com >>
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Stifler
    Stifler's avatar
    Erkek
    dolar ile faiz ters orantılımıydı neydi. dengenin kurulması çok cins bişeydi ekonomi okuyan arkadaş varsa bize bi açıklık getirebilir.

3 Hafta önce Sigara Öldürüyor diye okudum, sigarayı bıraktım. 2 hafta önce Alkol Öldürüyor diye okudum, Alkolü bıraktım. Geçenlerde Aşırı Seks öldürüyor diye okudum, okumayı bıraktım..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dontscratch
    dontscratch's avatar
    Erkek

kriz zamanlarında insanlar paralarını piyasadan çeker ve bölece para kalmaz olan para da degerli olur :d

düz mantık böledir die düşündüm

´´Türkiye, Atatürk´ü Allah´a borçlusun, geri kalan herşeyi Atatürk´e...´´
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alicem
    alicem's avatar
    Erkek

ya usd bazlı faiz yükselirse herkes dolar alır faize yatırır ve dolar değer kazanır,eğer ülkede kriz falan olursa insanlar o ülkenin parasını elinde tutmaz satar ve o ülkenin parasının değeri düşer 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

piyasa kendi kendine yükseltir veya alçaltır yada müdahaleyle düşer yükselir

şimdi piyada da dolar az neden az bankalar battı abdliler paralarını geri ödeyemediler piyasaya dolar girmedi ne oldu dolar azaldı az bulunan şey nedir kıymetlidir ne olur fiyatı artar

eğer çok düşme olursa merkez bankası dengelemek için piyasaya dolar sürer piyasa rahatlasın diye ne olur dolar düşer veya yerinde sayar..

Türkiyede dolar alma işine girme şuan Türkiye iyi ekonomiler durumunda zararlı çıkabilirsin. yada çok karlı çıkarsın ama riske girme

Türkiyenin ekonomisi iyi derken yanlış anlaşılmasın kötünün iyisi :)

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mtz
    mtz's avatar
    Erkek

dolarin fiyati arz talep ve merkez bankasi (monetary policy) tarafindan belirtiliyor. arz ve talep bildiginiz gibi oynuyor eger bu konuda sorunuz varsa onuda aciklarim.

merkez bankasi arz ve talebi, bono alim satimi ve faiz oranini degistirerek ayarliyor. piyasada cok dolar varsa devlet bonosu satiyor ve fazla dolari kasaliyor bu sekilde enfilasyon orani dusuyor. eger az para varsa sattigi bonolari geri satin aliyor.

faizi degistirmesi uzun yollubirsey merkez bankasi bankalara para satiyor genelde halk mb den direk para alamaz. sonuc olara dusuk faiz milletin parayi bankaya yatirmak yerine piyasada oynamasina yol aciyor ve yatirim artiyor, dolar dusuyor cunku dolarin fiyati (faiz orani) dusuk. ancak bu sadece bir tarafi bunun yaninda ters etki yapan taraflarida var; dolar satin almasi ucuzsa turkiyedeki yatirimci krediyi dolar uzerinden aliyor tlye yatiriyor ama bu seferde fiyat degisimi riskine giriyor. Faiz olayi biraz karisik malesef iki satirla kolay anlatilabilecek birsey degil eger sorunuz olursa sorun.

Toplam Hit: 1153 Toplam Mesaj: 8