Arkadaşlar Mavi Ekran İcin Yardim Lütfen
-
ArkadasLar dün Pc ye Format attim Pc cok kastigi icin Formattan sonra driverlar güncellemeleri yükledim KnightOnline Vs gibi oyunlara girince direk Mavi Ekran hatasi verip Reset atiyor İnternete Ne önermişlerse olmadi En son umudum sizlersiniz Yardimci olursaniz cok sevinirim :(
Not: Formattan önce Hiç böle bisi yapmazdi pc
-
Arkadaslar yokmu yardimci olacak
-
pc ye everest yukle ve neyın ısındıgını bul
yada kasayı ac (bıraz olsun anlıyorsan yoksa elleme) ve ısınan parcayı bul ekran kartı yada işlemci
ama bana sorarsan ekran kartı
ilk aklıma gelen bu
-
Mavi ekran denince ilk aklıma gelen ram oluyor . Hoca ramlerı sök temizle sonra tek modül değilse yerlerini değiştir tak , tek modulse yıne yerını degıstır dene .
-
işlemci fanı ve ekran kartı fanı tozlandıgını gösterıyor macunlarsan duzelir baska mavi ekran hatası ramlerden alıyorsundur onada sanmam doa cok nadir
-
ArkadasLar Dediginiz herseyi yaptim Yinede aynı seyi aliorum ne olduı ise formattan sonra oldu
-
Hadi biraz beyin fırtınası yapalım.
Hocam mavi ekran sorunu büyük ihtimalle donanımsal sorunlardan kaynaklanır. Ancak formattan önce düzgün çalışan bir sistemin formattan sonra mavi ekran vermesi beni yazılım kaynaklı bir sorun gibi düşündürdü. Ya yüklediğiniz driverlar nedeni ile aygıtların veriyolları çakışıyordur (normalde bu durumda mavi ekran vermez ama eğer RAM'ler ile alakalı bir duruma neden olmuş olabilir diye tahmin ediyorum), ya da yüklediğiniz işletim sisteminin dosyaları eksik yüklendiği için istediğiniz programı açmaya kalktığınızda RAM'e yüklenmesi gereken dosyalar bulunamıyor ve sanki RAM sorunluymuş gibi göründüğü için mavi ekranla karşılaşıyor olabilirsiniz.
Size tavsiyem, yeniden format atın ama sağlam bir dvd ile yapın. Ayrıca sürücülerinizi mümkünse bilgisayar ile verilen cd/dvd ile kurun, yoksa her firmanın kendi sitesinden eksiksiz indirerek yapın. Umarım düzelir.
-
Büyük ihtimalle ekran kartı, ya da ses kartı sürücüsünden kaynaklanıyor tahminimce. CD lerden değil de internetten son versiyon sürücüleri yükleyin.
O da olmazsa mavi ekranın fotoğrafını koyun bakalım sebep neymiş.
-
mavi ekran uzmanı adlı program hatanın nnerden kaynaklandığını sana söyler
-
Teşşekürler sorunu Combofix ile hallettim artik sorun yaşamiyorum