Arkadaşlar Seditio Ve Db Konusunda Yardım..
-
sa arkadaşlar uzun zamandır seditio ve db üzerine çalışıyom fakat google amcadan bir verim alamadım :D bende tbt"ye kaçtım :) neyse
http://neocrome.net/page.php?al=seditio ben buradan seditio indirdim fakat db ayarları ve dosyaları hosta geçirme bölümünü anlamadım
bu konuda yardım edemisiniz lütfen bilen biri buradan yada olursa msnden anlatırsada sevinirim nede olsa buraya birşeyler öğrenmeye geldik dimi :)
-
hadi yaa arkadaşlar kimse yardım etmicekmi ihtiyacım var ama :|
-
rarın içinde datas dosyasında config.php var host panelinden açtığın db adı kullanıcı adı şifre yi bu dosyaya gireceksin.
O kadar. -
hoca orasını anladımda db ayarları felan dior sanrım dişilecek olan ayarlar bunlar:
Code:
$cfg['mysqlhost'] = 'localhost'; // DB Hostu. ( %99 localhost olur )
$cfg['mysqluser'] = 'root'; // DB Kullanıcı Adınız. (Panelden Kendiniz Oluşturacaksınız)
$cfg['mysqlpassword'] = 'root'; // DB Şifresi (Panelden Kendiniz Oluşturacaksınız)
$cfg['mysqldb'] = 'seditio'; // DB Adı (Panelden Kendiniz Oluşturacaksınız)ama ben bunların nerelere yazılacağını bilmiyorum :S
-
hoca bir web siteden var dimi denemesite.com vs gibi?
oranın panelinden ekliceksin? -
http://www.seditio-tr.com/14-seditio-kurulumu.html
-
http://www.tahribat.com/Forum-Seditio-Kurulum-58008/1/seditio/ Burda kardeşimiz anlatmış ama bende yazayım.
Seditio hoş bir scripttir nerden görürüm diyorsan DEMO'burdan ulaşa bilirsin.Herneyse Database(db) ilk önce indirdiğin sürüm v125 vs. gibi ondan sonra tüm dosyalarını ftp'içine atıyorsun.
ondan sonra Seditio Yükleme bölümü oluşuyor sitende ondan sonra snin önüne kırmızı yazılı bölümler geliyor Yani acıklaması yazma izni yok.
/datas/defaultav/
/datas/avatars/
/datas/photos/
/datas/signatures/
/datas/thumbs/
/datas/tmp/
/datas/users/
Datas bölümüne gelip hepsini seçip,CHMOD ayar bölümü vardır ftp'de onların hepsine 777 yazıyorsun ve kaydediyorsun sonra sitene girince herşeyin yeşil sadece 1 yerin kırmızı olduğunun farkına varıyorsun
Onun nedeni ise databasenin olmamasıdır Sonra dosyaları tam hatırlamıyorum ama system ya da datas'ın içinde config
Diye bir yer var ama config yazmıyor herneyse sen config yazan yeri bulduysan oraya bilgisayarında not defterini açıp hiç birşey yazma direk masaüstüne config.php diye yükle ondan sonra datas veya system klasörünün içine at Herşey tamamdır sonra next deCode:$cfg['mysqlhost'] = 'localhost'; // DB Hostu. ( %99 localhost olur )
$cfg['mysqluser'] = 'root'; // DB Kullanıcı Adınız. (Panelden Kendiniz Oluşturacaksınız)
$cfg['mysqlpassword'] = 'root'; // DB Şifresi (Panelden Kendiniz Oluşturacaksınız)
$cfg['mysqldb'] = 'seditio'; // DB Adı (Panelden Kendiniz Oluşturacaksınız)Buraları doldur sonra forumun açılmış oluyor. ama dikkat et sitene ilk üye olan Admin olur ;)Seditio kurulum hakkında vidio çekme düşüncem vardı isteyen arkadaşlar olursa sıfırdan seditio kurulum viidosu çekeceğim.EDİT:arkadaş siteden uzaklaştırılmış,fakat forumda gezerken başka arkadaşlarında ihtiyacı olur diye mesaj yazdım.