Arsa-Otomobil Takası Nasıl Yapılır?
-
Sayın hocalarım selamlar.
Bir otomobilim var, arsa ile takas edeceğim.
Takasbank a girdiğimde taşıt ile taşıt, tapu ile tapu takasları var. Fakat Taşıt-Arsa takasını göremedim. Güvenli bir şekilde bu takas işlemini nasıl gerçekleştirebilirim? Daha önce yapmış arkadaşlar var mı aramızda?
Bir de sanırım yeni zorunlu bir sistem gelmiş. Aracınızı e-devletten bir şeyler yapmadan devredemiyormuşsunuz.
-
Satış yaparken notere takas yaptığınızı senetle devir yapacağınızı söyleyin senet diyince güvenli ödeme zorunluluğu olmuyor..
-
mavii bunu yazdı
Satış yaparken notere takas yaptığınızı senetle devir yapacağınızı söyleyin senet diyince güvenli ödeme zorunluluğu olmuyor..
Peki bu benim güvenliğimi sağlayacak mı?
-
nasıl bir güvenlik lazım. Ben hiç takas yapmadım ama şahıstan mesela dükkan aldım 2 ay önce sıkıntısız tapuda halleetik. nasıl bir dolandırıcılığa maruz kalbilirdim ki? yaşayan yada bilen var sa bilelim.
-
Dryrock bunu yazdımavii bunu yazdı
mülkiyeti muhafaza ile satış ve satış vaadi sözleşmesi yapabilirsin tabii bunlar ek masraf
-
mavii bunu yazdıDryrock bunu yazdımavii bunu yazdı
mülkiyeti muhafaza ile satış ve satış vaadi sözleşmesi yapabilirsin tabii bunlar ek masraf
Yarın notere gidip bir sorayım hocam sağolasın.