AS2 - AS3 Farkları?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek
    Arkadaşlar action script 2 ve action script 3 arasındaki farklar nelerdir ve ben yeni başlayan olarak bana hangisini önerirsiniz?

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    As3 daha zor diye biliyorum.As 3 daha geniş.Bende as3 e-book var as3 programlama falan diye bölümler var.Ona bir ara bakıcam.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    biri
    biri's avatar
    Erkek
    bayzin bunu yazdı:
    -----------------------------
    As3 daha zor diye biliyorum.As 3 daha geniş.Bende as3 e-book var as3 programlama falan diye bölümler var.Ona bir ara bakıcam.
    -----------------------------
    upload edermisin hacım

¯\(ツ)/¯ ฏ๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎๎
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikret
    Fikret's avatar
    Erkek
    as2 de nesnelere ve framelere kod yazabiliyorsun. ama as3 kullanmadım sadece duyduğumu aktarıyorum, kod için ayrı bir pencere var ve tüm kodlar tamamen ordan yazılıyor diye duydum. doğru mudur bilen var mı ?

screw you guys! i"m goin" hoooome!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek
    ____:

-> 1  -  AS3 AS2den 10 kat daha hızlı.
    -> 2  -  AS2 ile hayal edemediğin 3D,Socket programlama,Veritabanına erişim gibi fonksiyonları yapabiliyorsun hemde inanılmaz bir hızla.
    -> 3  -  AS3 (daha doğrusu Flash CS3 ce Flash 4) ün Adobe Air eklentesi ile Dosya işlemleri (ASPciler FSO olarakda anımsayabilir) vs, gibi işlemleri yapabilmen ve yine mükemmel bir hızda.
    -> 4  -  AS3 kodlama ve component olayında aşmış. JavaScript e %80 benzer kodlaması ki ben şuan JavaScript kitabından Flash bilgimi pekiştiriyorum :)
    -> 5  -  AS3 ile Flash site yapmak = Hakkını vermek olduğundan dolayı gayet güzel karşılığını alırsın...

Son derece önemli not: Ortalama ve biraz üstü siteleri yapabilme derecesine gelmen max 3 ay alır, Uzman olman en iyi ihtimalle 3 yılını :) Çünkü ciddi zor, maximum bilgi gerektiriyor ve maximum matematik gerektiriyor...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ThundeR
    ThundeR's avatar
    Erkek

yeni başlıyorsan tabiki as3, as2 nin yanına bile yaklaşma :)

Toplam Hit: 1512 Toplam Mesaj: 6