folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Asal Sayılarla İlgili Bir Matematik Sorusu

Asal Sayılarla İlgili Bir Matematik Sorusu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kofcu
    kofcu's avatar
    Erkek

Haberin başlığı gibi tık yemi olmasın diye başlığı konunun içeriğini belirtir şekilde düzenledim :)

Habere göre Samsun'da bir öğretmen oluşturduğu soruyu cevaplayabilene tüm mal varlığını vereceğini söylemiş.

Biraz iddialı bir söz ama burada güzel olan insanların bu işlerle ilgileniyor ve ilgilenmeye teşvik ediyor olması

Yerli hesap makinesi üretmek gibi bir düşüncesi varmış haberdeki öğretmenimizin.

Daha yeni özgür yazılımla ilgili düşünceler oluşturmaya başlıyorken böyle bir habere denk gelmem güzel bir rastlantı oldu :)

Soru haber içeriğinde, 19 mayıs 2017 saat 18:00 a kadar çözülmeyi bekliyor:

http://www.memurlar.net/haber/654786/ogretmen-bu-soruyu-cozene-tum-mal-varligini-verecek.html

ben de sevgiden yanayım...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Erkek

Soruyu bilmem de hesap makinesi yapmak zor değil. Transistörler ile gate yapıp, temel hesapları yapabilir. Bu en dandigi. Microchip ile yapalım, onu da biz uretelim derse konu hesap makinesinden çıkıyor, yarıiletkene giriyor.

Blue Screen of Death
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    marad10a
    marad10a's avatar
    Erkek

İlginç soru da asal sayıların tamamı için  belli bir kural henüz bulunamamışken bu sorunun çözümü çok zor olsa gerek.

Edit: Bunun hesap makinesiyle ilgisini anlayamadım ne demek istemiş bu amca ?

marad10a tarafından 20/Mar/17 18:59 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 1147 Toplam Mesaj: 3
matematik asal sayılar