Asgari Ücretimiz, 7 AB Ülkesinden Daha Fazla. Sizce Bu Yaşam Standardımızı Açıklıyor Mu?
-
AB'nin resmi istatistik kurumu Eurostat, Türkiye’de asgari ücretin 7 AB ülkesindekinden daha yüksek olduğunu açıkladı. 2006 yılı başında Türkiye'de brüt asgari ücret 331 Euro olarak hesaplandı. Asgari ücret, Letonya’da 129, Litvanya’da 159, Slovakya’da 183, Estonya’da 192, Polonya’da 234, Macaristan’da 247 ve Çek Cumhuriyeti’nde 261 Euro’da kaldı. AB’ye 2007 yılı başında dahil olması beklenen Bulgaristan ve Romanya’da asgari ücretler sırasıyla 82 ve 90 Euro oldu.
Bu rakamlar yaşam standardımızı açıklamak için size bir şey ifade ediyor mu?
-
Ediyor orda git bakalım eşyadan tut gıdaya bu kadar pahalı mı?
senin burda 150-200 milyona aldığın ayakkabı misal reebok adidas converse en basiti manisada 160 ytl gümrük giriş fiyatı 18 ytl;) bu sana bişey ifade ediyormu? -
birincisi; avrupa'da, basta gida olmak uzere bircok sey turkiye'den daha pahali. avrupa'da turkiyeden daha ucuz olan seyler ise elektronik (gercekten cok ucuz bize gore) ve MARKA kiyafetler. zaten asgari ucretle gecinecek bir eleman gidip de diesel kot armani t-shirt paul&shark ceket giymeyecegine gore; biz daha ucuz olmus oluyoruz. fason mallarda turkiye gercekten ucuz. ben su anda alm,anyadayim ve karpuzun kilosuna 70cent-1.20euro arasi oduyoruz. tukiyede ne kadr? 50YKr = 25 cent. domatesin kilosu 1.5 euro. bi doner durum 3 euro. kebab falan hic sorma 7 den basliyor (yani 14 YTLden). ve de Almanya diger bicok avrupa ulkesine gore daha ucz (bknz: ingiltere). yatin kalkin sukredin diyim ne diyim.
not: yanlis anlamayin burada hayat standarti tabi ki turkiyeye gore daha yuksek, ben sadece urunlerin pahaliligini soylemek icin dedim... -
bulgaristanda (örneğin bi ekmek 1 leva 1leva=1 kuruş) çok pahalı gıdaları gercekten burda 1yt verdiğin küçük boy ton balığı 15leva çoook pahalı diimi
-
Asgari ücret belirli sayıdaki AB ülkelerinin önünde olabilir,bu bizim standartımız değildir.Bakarsan onların milli gelirlerine ne kadar üstünler bizden görürsün..
Letonya;3.480
Litvanya;3.660
Slovakya;3.950
Estonya;4.130
Polonya;4.570
Macaristan;5.280
Çek Cumhuriyeti;5.560
bunlar yalan değil hatta 2002 yılının milli gelirleri 2 kat artırdılar
bizim milli gelirimiz kaç?
Türkiye Cumhuriyeti ; 2.800
vede nufusumuz 75 milyonu geçti bi hayatımızın bile olduğunu sanmıyorum.
-
ne yapalım 20 milyonluk bi devlette 75 milyon olmuşuz :D zenginin 1 çocuğu fakirin 12 çocuğu var avrupa mı doyuracak :)
-
Daha köpek gibi üresinler 8er 10ar tane Türkiye çook gerilere gidecek.Bu 8,10 larda üresin size basit bir hesap
1.Kuşak->2.Kuşak->3.Kuşak->4.Kuşak->5.Kuşak
10 100 1000 10000 100000
Ölenler vs 60.000 i gitti desek 5 kuşakta bir küçük il yaratacak kadar çocuk çıktı ortaya.Genelde bu 10 çocuktan 9u boş adam oluyorsaki hepsininde olma ihtimali var yine babasıyla aynı zihniyete sahip oluyor ve bu zihniyetten geri kafalı insanlar ülkeyi işgal ediyor.
Toplam Hit: 850 Toplam Mesaj: 7