folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Asgari Ücretimiz, 7 AB Ülkesinden Daha Fazla. Sizce Bu Yaşam Standardımızı Açıklıyor Mu?

Asgari Ücretimiz, 7 AB Ülkesinden Daha Fazla. Sizce Bu Yaşam Standardımızı Açıklıyor Mu?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    house
    house's avatar
    Erkek
    AB'nin resmi istatistik kurumu Eurostat, Türkiye’de asgari ücretin 7 AB ülkesindekinden daha yüksek olduğunu açıkladı. 2006 yılı başında Türkiye'de brüt asgari ücret 331 Euro olarak hesaplandı. Asgari ücret, Letonya’da 129, Litvanya’da 159, Slovakya’da 183, Estonya’da 192, Polonya’da 234, Macaristan’da 247 ve Çek Cumhuriyeti’nde 261 Euro’da kaldı. AB’ye 2007 yılı başında dahil olması beklenen Bulgaristan ve Romanya’da asgari ücretler sırasıyla 82 ve 90 Euro oldu.

Bu rakamlar yaşam standardımızı açıklamak için size bir şey ifade ediyor mu?

Every thing"s place and her time reach
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    delichoban
    delichoban's avatar
    Erkek
    Ediyor orda git bakalım eşyadan tut gıdaya bu kadar pahalı mı?
    senin burda 150-200 milyona aldığın ayakkabı misal reebok adidas converse en basiti manisada 160 ytl gümrük giriş fiyatı 18 ytl;) bu sana bişey ifade ediyormu?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zep_lin
    Zep_lin's avatar
    Erkek
    birincisi; avrupa'da, basta gida olmak uzere bircok sey turkiye'den daha pahali. avrupa'da turkiyeden daha ucuz olan seyler ise elektronik (gercekten cok ucuz bize gore) ve MARKA kiyafetler. zaten asgari ucretle gecinecek bir eleman gidip de diesel kot armani t-shirt paul&shark ceket giymeyecegine gore; biz daha ucuz olmus oluyoruz. fason mallarda turkiye gercekten ucuz. ben su anda alm,anyadayim ve karpuzun kilosuna 70cent-1.20euro arasi oduyoruz. tukiyede ne kadr? 50YKr = 25 cent. domatesin kilosu 1.5 euro. bi doner durum 3 euro. kebab falan hic sorma 7 den basliyor (yani 14 YTLden). ve de Almanya diger bicok avrupa ulkesine gore daha ucz (bknz: ingiltere). yatin kalkin sukredin diyim ne diyim.

not: yanlis anlamayin burada hayat standarti tabi ki turkiyeye gore daha yuksek, ben sadece urunlerin pahaliligini soylemek icin dedim...

Gökler Yerler Bir Olmuş, Sonsuz Sıfırdan Fazlaymış.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Stifler
    Stifler's avatar
    Erkek
    bulgaristanda (örneğin bi ekmek 1 leva 1leva=1 kuruş) çok pahalı gıdaları gercekten burda 1yt verdiğin küçük boy ton balığı 15leva çoook pahalı diimi

3 Hafta önce Sigara Öldürüyor diye okudum, sigarayı bıraktım. 2 hafta önce Alkol Öldürüyor diye okudum, Alkolü bıraktım. Geçenlerde Aşırı Seks öldürüyor diye okudum, okumayı bıraktım..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nickhel
    nickhel's avatar
    Erkek
    Asgari ücret belirli sayıdaki AB ülkelerinin önünde olabilir,bu bizim standartımız değildir.Bakarsan onların milli gelirlerine ne kadar üstünler bizden görürsün..

Letonya;3.480
    Litvanya;3.660
    Slovakya;3.950
    Estonya;4.130
    Polonya;4.570
    Macaristan;5.280
    Çek Cumhuriyeti;5.560

bunlar yalan değil hatta 2002 yılının milli gelirleri 2 kat artırdılar
    bizim milli gelirimiz kaç?

Türkiye Cumhuriyeti ; 2.800
    vede nufusumuz 75 milyonu geçti bi hayatımızın bile olduğunu sanmıyorum.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thelordmax
    Thelordmax's avatar
    Erkek
    ne yapalım 20 milyonluk bi devlette 75 milyon olmuşuz :D zenginin 1 çocuğu fakirin 12 çocuğu var avrupa mı doyuracak :)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    Daha köpek gibi üresinler 8er 10ar tane Türkiye çook gerilere gidecek.Bu 8,10 larda üresin size basit bir hesap

1.Kuşak->2.Kuşak->3.Kuşak->4.Kuşak->5.Kuşak
    10 100 1000 10000 100000

Ölenler vs 60.000 i gitti desek 5 kuşakta bir küçük il yaratacak kadar çocuk çıktı ortaya.Genelde bu 10 çocuktan 9u boş adam oluyorsaki hepsininde olma ihtimali var yine babasıyla aynı zihniyete sahip oluyor ve bu zihniyetten geri kafalı insanlar ülkeyi işgal ediyor.

λ
Toplam Hit: 850 Toplam Mesaj: 7