Asker Kaçakları İçin Bedelli Ve Kısa Dönem?
-
Merhaba arkadaşlar, benim asıl merak ettiğim kısa dönem olayı. Ben üniversite 3'ü bitirdiğimde tecil sürem bitiyor 27 yaşına giriyorum. 1 sene asker kaçağı olarak okusam 3m kaçak cezası veriyorum. 1 sene sonra üniversiteyi bitirip gitsem kısa dönem yapabilirmiyim? Aynı sorum bedelli içinde geçerli. Misal adam 5 sene askerden kaçıyor bedelli çıksın diye bedelli çıkıncada cezayla bedeli ödeyip bedelli yapabiliyor mu?
-
SeyhSamil bunu yazdı
Merhaba arkadaşlar, benim asıl merak ettiğim kısa dönem olayı. Ben üniversite 3'ü bitirdiğimde tecil sürem bitiyor 27 yaşına giriyorum. 1 sene asker kaçağı olarak okusam 3m kaçak cezası veriyorum. 1 sene sonra üniversiteyi bitirip gitsem kısa dönem yapabilirmiyim? Aynı sorum bedelli içinde geçerli. Misal adam 5 sene askerden kaçıyor bedelli çıksın diye bedelli çıkıncada cezayla bedeli ödeyip bedelli yapabiliyor mu?
tecil yaşı 28 diye hatırlıyorum ve evet asker kaçağı olsanda üniversiteyi bitirip gidersen kısa dönem yapacaksın
-
asker kaçağı durumuna düşeceksin mahkemen olucak durumu anlatacaksın az bir miktarda para cezası yiyeceksin
-
Arkadas bedelli cikinca sadece bedeli odedi. Cezayi siliyolar odemiyor.
-
okuduğun sürece okul kendisi tecil etmiyor mu zaten :/
-
http://www.asal.msb.gov.tr/er_islemleri/ogrencierteleme_12.htm
-
okul kendi tecil ediyor.senin tecilin bitmesi diye birşey yok ceza yemezsin
-
Belge verince erteleniyor. Okul erteliyor diye biliyorum. Okul bitince kaçak gezersen ceza yazarlar. Bana tebliğ geldi 122 kağıt. Zamanında askerliğe başlarsam yarısını ödeyecekmişim.
-
Hocam lisans ogrencisiysen 29 yasina kadar her sene okul araciligiyla ya da kendin askerlik subesine belgeleri postalayarak veya elden teslim ederek(saglamciysan) sorunsuz tecil ettirebilirsin.
Bedelli mevzusuna gelirsek, onceden varolan bakaya kalma cezalarini tahsil etmeyip siliyorlar.