Askerlik Hakkında
-
Arkadaşlar bir sorum olacaktı. Askerlikte herkes karacı mı olur. Yani hava harp okulu ve deniz harp okulunda okumamış ama askerliği geldiğinde havacı veya denizci olanlar varmı. Yoksa bütün eğitim almadan acemi birliğine gönderilen askerler karacı mı olur? Eğer denizci veya havacı olma ihtimali varsa hangi şehirlerden çıkabilir vs. Bi bilginiz var mı?
-
denizci ve havacıda olabilrsin havacılar malatya diyarbakır eskişehir vs daha vardır denizciler demalum deniz olan her yer de olr
-
dengesiz bunu yazdı:
-----------------------------
denizci ve havacıda olabilrsin havacılar malatya diyarbakır eskişehir vs daha vardır denizciler demalum deniz olan her yer de olr
-----------------------------Kütüğü Zonguldak olan birisinin denizci olma şansı varmıdır?
-
ZoRKaYa bunu yazdı:
-----------------------------dengesiz bunu yazdı:
-----------------------------Kütüğü Zonguldak olan birisinin denizci olma şansı varmıdır?
herşey kader ile takdir edilmiştir, kısmetine razı ol ki Rahat edesin.
-
piyade desen bitli pireli
komando desen yoktur halleri
jandarma desen oda serseri
kızların sevgilisi mavi nefteli
ayakların yere basacak usta .. karacı en iyi.. :))
-
ZoRKaYa bunu yazdı:
-----------------------------dengesiz bunu yazdı:
-----------------------------zonguldaklımısın sen lae :Dbızım arkdas kutahyda yaptı zonguldaklı havcıydı rahat ol
-
zonguldaklıysan sadece memleketin çıkmaz denizci olmana mani diil ben ankaralıyım karacı olarak yaptım
-
Askerliğimi bitirmiş biri olarak şunları söyleyebilirim, Muayene işlemi yapılmış olan bir kişinin kara kuvvetlerine mi hava kuvvetlerine mi yoksa deniz kuvvetlerine mi ait bir sınıfa dahil edileceğini genelkurmay başkanlığının ihtiyaçları belirler. Her birliğin ve kuvvetin mevcudiyet kadrosu (TMK) vardır. Mesela bir piyade tugayının mevcudiyeti 8.000 diyelim. O rakamın altına da düşemez, üstüne de çıkamaz. Bu sayıyı tamamlamak için ihtiyaçları doğrultusunda muayene olanları eşit şartlar altında otomasyon sistemine göre ankara da tayin dairesi merkez bilgisayarlarında belirlenir. Kontenjanlar muayene olan kişinin fiziki ve tahsil durumuna göre "sadece kayıtlı olduğu il ve doğum yeri olan vilayete" ayrıca "ikamet ettiği vilayete" olmamak şartıyla her yere gidebilir. "ben ankarada oturuyorum, eskişehire düşme ihtimalim yoktur" diye düşünmeyin hiç belli olmaz :D şahsen amca çocuğum edirne doğumlu, köyü edirne ile tekirdağ sınırı olan bi yerde. Tekirdağına bağlı bir tankçı alayı vardı oturduğu köye 6 km. ama askerliği vilayet farkı olduğu için oraya düştü :D ben bile istanbulda ikamet ediyorum evime 145 km uzaklıkta sakarya merkezde askerlik yaptım :D Yanlız denizci olduğunuz taktirde deniz olan bi yere düşmek zorundasınız. En iyisi jandarma ile denizcidir. Sürekli halkın içindesiniz canınız hiç sıkılmaz. En kötüsü piyade olmak :D kapanırsınız bir kışlaya insan yüzü görmezsiniz :( Kara Kuvvetlerine bağlı olan birlikler en kalabalık birliklerdir. Düzen pek yoktur. Acemi birlikleri çok kalabalık olur. Yanlız acemiliğiniz hangi kuvvete düşerse usta birliğiniz de o kuvvetten bir birliğe düşer. Yani Acemi birliğinizde kara kuvvetlerine bağlı bir yerde yaptıysanız usta birliğinde de kara kuvvetlerine bağlı bir yerde yaparsınız. Acemilikte Jandarma iseniz usta birliğinde de jandarma olursunuz. Bunlar hep ihtiyaca göre istihdam edilir. Halk arasında yanlış bir düşünce vardır, Mesela "konyadan hep jandarma çıkar" , "Ankaradan hep denizci çıkar" "batının adamı doğuya, doğunun adamı batıya gider" kesinlikle bu düşünceler yanlıştır. Şırnak nüfusuna kayıtlı olup da hakkaride askerlik yapan bile birçok insan vardır. İstanbullu olup da gebze de askerliğini yapmış birçok insan vardır. Tamamiyle ihtiyaca göre dağıtılır. Kimin neyci olacağı veya nereye düşeceği hiç belli olmaz