Askerlik Kanunları
-
arkada$lar yurt dı$ına gitme gibi bi olayım var.
ama gel görki muayne oldum 6 ay kadar sürem var kasımda asker olucam in$.
$imdi almanyaya gidip i$çi olarak çalı$sam direk sigortalı. ve ben muayne olmu$um beni illede geliceksin askerliğini yapıcaksın diye bir zorlama olurmu. veya bikaç ki$iden bilgilendim. $uan almanyaya gitsem ve direk sigortalı olarak 3 yıl çalı$sam askeriyeden dü$üceğimi ve istediğim zaman türkiyeye gelip 28 gün bedelli askerlik yapabileceğimi söylediler. böyle bi$ey varmı veya ba$ka bi yolu. askerlikten dü$mek veya bedelli yapmak derdim değil. askerliğimi tam yapıcam. ama almanyaya gittiğimde ve çalı$tığım süreç içinde bana baskı uygulanırmı illede gelip askerliğini yapıcaksın diye ?
askerliğini yapmı$ ve yırtdı$ında ya$ayan arkada$lar bilirler.
-
eğer yurt dışında 36 ay (1095 iş günü) çalışırsan TR.de bedelli askerlik yapma hakkın doğar. fakat yurtdışında çalışıtığını gösteren resmi evrakları şubene götürmen gerek.
-
sülüs denen kağıdı almadığın için hemen askere gitme durumun yok.o kağıdı almadan almanyaya gideceğin kesinleşirse ve gidersen bir dilekçe ile askerlik şubesine
bildirip askerliğini tecil ettirebilirsin.gideceğin ülke seni kaç yılda vatandaşlığa alıyorsa o süreden sonra tekrar gelip kısa dönem bi askerlik yapıyorsun diye biliyorum.garanti bilgiyi askerlik şubesinden verirler.
-
-
askerlik muayenemi olduktan 3 ay sonra yurtdisina ciktim( Aile Birlesimi) ve burada calismaya basladim.
ardindan konsolosluga gidip askerligimi 2 yil ertelettim.
suan tekrar ertelettim.
ileride bir tarihte 5.250 € karsiligi bedelli askerlik yapacam.
sende bu sekilde yapabilirsin.