Askerlik Muayenesi
-
Arkadaşlar merhaba,
Tecil bozduğumda aile hekimliğine/sağlık ocağına gitmeme gerek olmadığını söylediler. Çevremdeki arkadaşlar ise aile hekimliğine gidip muayene olmuş. Neden böyle bir durum olabilir?
-
Ben once askerlik subesine gitmistim onlar bi kagitla beni saglik ocagina göndermislerdi. Oyle hatirladim.
-
Sube ne soylediyse onu yap.
Mesela bende dilekce vermistim. Okul yok is yok askere gimek istiyorym diye
Beni cagirdiklarinda normal.muayne yapan yerler de muayne islemi yok diye tutular beni gata ya yolladilar .
-
Askere gitmeden önce tecil de yaptırsanız gidecekte olsanız bir kez muayene oluryorsunuz bu muayene askeri hastane olmayan yerde öncelikle aile hekimleiri yoksa toplum sağlığı merkezlerinde yaptırılabilir.
-
Ocak ayı sonund tecil ettirdim askeriyeden kağıt verdiler aile hekimine gidip doldurttum hiç komtrol bile etmedi. Askeriye ne dediyse onu yap sana kağıt vermediyse gitmene gerek yoktur. Muane için kağıt verip yolluyorlar
-
peki mesela gözü bozuksa şahsın bunu aile hekimimi inceleyip çürük veriyor ?
-
gözü bozuk olan göz numaraları toplamı 14 ten fazla ise veya keratokonus ileri sevyede ise çürüğe çıkar bunun kararının verilebilmesi için önce tek hekime sonrada askeri hastaneye gidilir çürük raporu sadece askeri hekim tarafından verilebilir.
-
Dos_Attach bunu yazdı
peki mesela gözü bozuksa şahsın bunu aile hekimimi inceleyip çürük veriyor ?
Aile hekimi çürük veremez. Çürük, askeri hastanede heyet tarafından verilir.