Askerlik Nedeniyle İşsizlik Maaşı Alabilirmiyim ?
-
askerden önce 32 aylık sigortalı bir fabrikada çalışmışlığım var.
askerlik nedeniyle ayrılmak zorunda kaldım.işsizlik maaşı başvurusu için işkura gideceğim.
yalnız kafamı kurcalayan ben aylık aldığım maaşı işe girdiğimde benden geri alınıyor mu maaş onu öğrenmek istiyorum
yoksa alınmıyor mu? almazlar herhalde.:)
-
çıkacagın şirketten tazminat alabiliyorsun araştır biraz. alan var gördüm.
-
zaman kaybetmeden git bi süresi var yasnlışım yoksa bende senin gibi askerden sonra bağlatmıştım senden sonra o parayı almıyorlar merak etme ama bi işe girdiğinde maaşını dilekçeyle durdur yoksa faiziyle alıyorlar.
-
...askerden önce tazminat almıştım zatende
...hımm baktım da geldikten sonra 1 ay başvurma süresi varmış. iyi almıyorlarsa. tam kritik zaman bayram da önümüzde.
not: İşyerinden ”askere gideceğim” diye ayrılmışsanız işsizlik maaşı alabilirsiniz. Ancak askerde geçen süreleri işsizlik maaşı olarak alamıyorsunuz. Askerlik bittiğinde 30 gün içerisinde İŞKUR’a müracaat ettiğinizde askerlik yaptığınızda geçen süre yokmuş gibi yani işten yeni ayrılmış gibi görünerek İŞKUR size, 3 yıl geriye dönük olarak 600 gün sigorta primi ödemişseniz 6 ay, 3 yıl geriye dönük 900 gün prim ödemişseniz 8 ay, 3 yıl geriye dönük 1080 gün prim ödemişseniz 10 ay işsizlik maaşından faydalanabiliyorsunuz.
ali tezel abinin cevabı benlik.
http://www.kamugazetesi.com/haber/askerden-sonra-issizlik-parasi-alabilirsiniz-6718.html
-
askerlik yaptığın süreyi kesinlikle vermezler. onun dışında askerden döndükten sonra aynı iş yerinde çalışmak yasal hakkın normalde ama sen ayrılmışsın hatta tazminat da vermişler. bu hakkından vazgeçmişsin yani.
-
edit ...
-
dün gittim akşama doğru terhis belgesinin fotokopisini verdim sadece prim dökümü yeni bi dilekçe bi dosyada oluşturdu bayan. aşağı kattaki elemana kayıt yaptır dedi eyvallah indik benim asker olduğumu anlayınca askerlik aklına gelmiş olacakki askerlik anılarını başlattı anlatmaya uçmuş...baktı öyle bişeyler falan sistem hata felan sonra yeniledi karşıdaki yaşlı adamı çağırdı kayıt oldumu felan dangalak benden önceki kayıdı tamam kayıt oldu dedi. buna şahit oldum ama içimde bir şüphe eve geldim tekrar aradım böyle böyle. bilgilerinizi girecekti dedi b ayan neyse bugun gittikte hallettik.yoksa boş boş duracaktı.