Askerlik Tecili
-
Arkadaşlar bu konuda kime sorsam kafasına göre birşeyler söylüyor.Şu anda açıköğretim'de okuyorum yaşım 19 ve 1. sınıftaki 2. senem yani geçemezsem atılacam.Eğer kalırsam ve atılırsam Öss sınavı geçmiş olacak ve ben bir yere yerleşememiş olacam.Bu durumda Ocak doğumlu olduğum için 20 yaşına girmiş olacam ve askerlik zamanım gelecek.Çevremdekiler askerliği tecil ettiremeyeceğimi söylüyorlar açıköğretime gidip atıldığım için.bu konuda net bilgisi olan müridler bilgilerini paylaşırsa ve açıklık getirirse iyi olur.
-
atılırsan üniden lise diplomanı al git şubeye 3 yıl tecil etttir askerliğini 18 de bitirdiğin için liseyi 21 den önce askere alamazlar :)
-
meslek yüksek okulu mezunuysan şimdiki kaydını sildirip şubene dilekçeyle bildir daha sonra geçtigimiz sene yüksek okul mezunlarına tanınan sınavsız 3. sınıfa girme hakkından yararlan ama görüyorum ki yaştan dolayı meslek yüksek okulu mezununa benzemiyorsun :/ başka bi bilgisi olan varsa paylaşsın ben bunu biliyorum.
-
Lise mezunuyum.Çevremdekiler açıköğretime kayıt olduğum için lise sonrası tecil hakkımın yandığını söylüyorlar.
-
TeRRoR bunu yazdı:
-----------------------------
Arkadaşlar bu konuda kime sorsam kafasına göre birşeyler söylüyor.Şu anda açıköğretim'de okuyorum yaşım 19 ve 1. sınıftaki 2. senem yani geçemezsem atılacam.Eğer kalırsam ve atılırsam Öss sınavı geçmiş olacak ve ben bir yere yerleşememiş olacam.Bu durumda Ocak doğumlu olduğum için 20 yaşına girmiş olacam ve askerlik zamanım gelecek.Çevremdekiler askerliği tecil ettiremeyeceğimi söylüyorlar açıköğretime gidip atıldığım için.bu konuda net bilgisi olan müridler bilgilerini paylaşırsa ve açıklık getirirse iyi olur.
-----------------------------en yakın bir askerlik şube başkanlığına giderek dilekçe ile askerliğini erteletebilirsin 1 yıl olmak üzere. Seneye eğer öss sınavına girip bir yere yerleşirsen okul otomatikman erteler.
çevredekilerin dediklerine bakma sen. herkes kafasına göre bişey söyler. Seni zaten muayene olmadan alamazlar. kaldı ki muayeneye gittiğin zaman sana soracaklar tecil ettirmek istiyormusun yoksa askere gitmek mi istiyorsun diye. Zorla silah altına alınmak yoktur okumasan bile ta ki 29 yaşına kadar devlet özel kanunlarla bunu şeffaf hale getirdi merak etme. dilekçe örneğin ise şöyle olacak
Askerlik Şube Başkanlığına
İstanbul
Askerlik hizmetimi içinde bulunduğumuz bu celp yılı içinde yerine getirmek istemediğimden, bir sonraki yıl içindeki dönemde işleme alınmasını istiyorum gereğini bilgilerinize arz ederim.
Adres: Ad / soyad imza.
telefon :
-
Blue_moon teşekkürler inşallah arıza çıkmaz:D