folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Askerlik Ve Bankaların İşsizlik Sigortası

Askerlik Ve Bankaların İşsizlik Sigortası

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Erkek

Merhaba Beyler, Bayanlar, Ergenler

Askerlik sebebiyle işten ayrılma sonrası, askerden döndükten sonra 30 gün içerisinde işkur'a başvurulursa, gerekli şartlar da sağlanırsa, işsizlik sigortasından para alınabilir diye biliyorum.

Peki benzer işlem bankaların işsizlik sigortaları için de geçerli mi? İşkur'un verdiği para max. 540 civarı bişe ki bu işime yaramaz :)

Yani Garanti Bankası'nın gelir güvencesi (http://www.garanti.com.tr/tr/bireysel/sigorta_emeklilik/sigorta/issizlik/gelir_guvencesi.page?)

veya fortis'in kredi kartı güvencesi gibi sigortalardan askerlik nedeniyle işten ayrılırsam faydalanabilir miyim?

Hukukçu, bankacı ve deneyimli müritlerin yorumlarını bekliyorum

Blue Screen of Death
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Erkek

güncel, deneme

Blue Screen of Death
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Askerde maaş alıyosun işsiz değilsin ki 20 tl alıyosun. =)

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

bence de=)

bu devirde kimse kimseye durduk yere para vermiyo.Bu kıyak sadece askerlikte var=))

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nights_judge
    nights_judge's avatar
    Erkek

walla bunu bilmiyorum ben şimdi 24 kasımda terhis oldum 13 gün oldu  faydalanabiliyormuyum yani bu fondan??

Yıllarca parazit gibi yaşayıp kim güçlüyse ona yakınlaşıp bizde sizdeniz pozu veren kişilik yoksunu yalaka köpekler;Bizim VATAN sevgimizi hayal bile edemezsiniz.Bizim adımız SONSUZLUĞA uzanırken; Çok ucuza sattığınız karekterlerinizi,büyük bedeller ödeyipte geri alamadığınız zaman adınızın sadece OYUNCAKÇI dükkanlarında satılan ucuz kuklalara verildiğini göreceksiniz..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi

ohoo garanti gelir güwencesi öle kolay deil :D ona hiç bel bağlama :D eski garanti mensubu olarak söliim sana şartları wardı yerine getirsen bile zorluk çıkartıolar 

dewdim dewrildim geldim
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviEkran
    MaviEkran's avatar
    Erkek

nights_judge bunu yazdı:
    -----------------------------

walla bunu bilmiyorum ben şimdi 24 kasımda terhis oldum 13 gün oldu  faydalanabiliyormuyum yani bu fondan??

-----------------------------

Askerlikten önce toplam 600 gün prim ödemiş olmak ve işten ayrılmadan önce 120 gün sürekli çalışmış olmak gerekiyor. Bunlar varsa faydalanabilirsini galiba.

Bu parayı bazıları ihsan olarak görüyor ama zaten bunu maaşımızdan söke söke alıyorlar :| Ek gelir olsun diye bankaların sigortalarını da araştırıyorum. Askerden geldikten sonra şöyle bi altı ay yatasım var :)

----

Ayrıca Garanti'nin sitesinde aşağıdaki yazıyı buldum. Bu iş yatar sanki :( Elin ecnebisi önceki maaşın %70'ine kadarını veriyor işsizlik zamanı, bizimkiler asgari ücretin 70'ini veriyor :|

- Garanti B: "Askere gittiğinde, istek dışı işsizlik durumu ortadan kalkacağından maaş almaya devam edemez.
    Askerlik nedeniyle işten ayrılmalarda ise herhangi bir tazminat ödenmez."

Blue Screen of Death
Toplam Hit: 2285 Toplam Mesaj: 7