Askerlik Ve Tazminat

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    streetw1se
    streetw1se's avatar
    Erkek

Merhaba Arkadaşlar,

2010 yılından beri bir şirkette SSK olarak çalışmaktayım. ocak 2014 de lisans mezunu oldum. ağustos celbine gitmek için 15 mayısa kadar başvurumu yapmam lazım.,

Ancak aklıma takılan şey şu ; 

Silüsü 25 temmuzda vereceklermiş ben askere gideceğimi ve tazminat istediğimi şimdi söylersem beni bi bahane uydurup işten çıkartma şansları varmı? tazminat vermemek için

Daha önce boyle bişey yapan yada kanunu iyi bilen bir arkadaş yardımcı olabilir mi? bana sıkıntı çıkartmayacak şekilde tazminatı kesin olarak nasıl alırım? ayrıca karsı tarafıda cok zor durumda bırakmak istemiyorum, sonucta yıllardır orda calısıyorum.

çok acil bilgi alabilirsem sevinirim yarın bu işleri halletmem gerekiyor...

teşekkürler.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek

hocam ahlak ve iyiniyet kurallarına aykırı birşey yapmazsan vir şey yapamazlar

I- Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller ve benzerleri:

a) İş sözleşmesi yapıldığı sırada bu sözleşmenin esaslı noktalarından biri için gerekli vasıflar veya şartlar kendisinde bulunmadığı halde bunların kendisinde bulunduğunu ileri sürerek, yahut gerçeğe uygun olmayan bilgiler veya sözler söyleyerek işçinin işvereni yanıltması.

b) İşçinin, işveren yahut bunların aile üyelerinden birinin şeref ve namusuna dokunacak sözler sarfetmesi veya davranışlarda bulunması, yahut işveren hakkında şeref ve haysiyet kırıcı asılsız ihbar ve isnadlarda bulunması.

c) İşçinin işverenin başka bir işçisine cinsel tacizde bulunması.

d) İşçinin işverene yahut onun ailesi üyelerinden birine yahut işverenin başka işçisine sataşması veya 84 üncü maddeye aykırı hareket etmesi.

e) İşçinin, işverenin güvenini kötüye kullanmak, hırsızlık yapmak, işverenin meslek sırlarını ortaya atmak gibi doğruluk ve bağlılığa uymayan davranışlarda bulunması.

f) İşçinin, işyerinde, yedi günden fazla hapisle cezalandırılan ve cezası ertelenmeyen bir suç işlemesi.

g) İşçinin işverenden izin almaksızın veya haklı bir sebebe dayanmaksızın ardı ardına iki işgünü veya bir ay içinde iki defa herhangi bir tatil gününden sonraki iş günü, yahut bir ayda üç işgünü işine devam etmemesi.

h) İşçinin yapmakla ödevli bulunduğu görevleri kendisine hatırlatıldığı halde yapmamakta ısrar etmesi.

ı) İşçinin kendi isteği veya savsaması yüzünden işin güvenliğini tehlikeye düşürmesi, işyerinin malı olan veya malı olmayıp da eli altında bulunan makineleri, tesisatı veya başka eşya ve maddeleri otuz günlük ücretinin tutarıyla ödeyemeyecek derecede hasara ve kayba uğratması.

bu durumlarda tazminat alamazsın, diğer her durumda alırsın.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    streetw1se
    streetw1se's avatar
    Erkek

şu madde beni düşündürüyor olmadıgı halde bunu bahane gösterebilirler mi?

h) İşçinin yapmakla ödevli bulunduğu görevleri kendisine hatırlatıldığı halde yapmamakta ısrar etmesi.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Erkek
    streetw1se bunu yazdı

şu madde beni düşündürüyor olmadıgı halde bunu bahane gösterebilirler mi?

ispat etmeleri gerekir bunu iddia ederlerse, bu kadar kötü mü hocam çalıştığın bu yer :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

orda yazılanlara göre guardını al iyi güzel

işveren istediği zaman istediği gibi işten çıkarır

sonra anca senin paran varsa avukat tutup firmaya dava açarsın

sonucunu beklersin

sana al buda senin tazminatın kimse demez

türkiye burası

ordaki haklar mahkemeye gidilince veriliyor

yani önce avukata para yediricen :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkafkaf
    kafkafkaf's avatar
    Erkek

Öncelikle hayırlı olsun, bende bu gün başvurdum. İş konusunda yapılan sözleşmeler herzaman işçi alehinde olur ve tazminatı göze alan işveren her an çıkarabilir. iş hukukunda işçi işten ayrılmadan belli bir süre önce ayrılacağına dair yazılı bilgi vermek zorunda diye okumuştum. Süreyi hukukçu arkadaşlar söyler bilmiyorum. Müridin dediği gibi ahlaki olarak gidip işvereninle konuşman gerekir. Hukuki yanından pek umut bekleme derim.

http://emorcraft.blogspot.com.tr/
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gestapo26
    gestapo26's avatar
    Erkek

benim başıma şöyle birşey geldi ben tecilliydim tecili bozdurdum 3 gün içinde askere gittim işverenim hala aynı yerde çalışıyorum şuan hemen tazminatımı verdi sanırım bi sıkıntı çıkarmazlar sonuçta senin askerliğini yapmadığını biliyorlardı 

sen vaktinden sonra gelen sevdalı bir çiçeksin
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tagext
    tagext's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Başarı Madalyası
    Erkek

6 aya kadar kovduklarında tazminat alma şansın var. git adam gibi söyle şubeden de iş yerine vereceğin kağıdı al şirkete teslim et

ftw
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baron_27
    baron_27's avatar
    Erkek

1 ay öncesinden dilekçe yaz. internette ' işten çıkma ihbar süreleri diye bak' seninki 4 yıl kıdemin olduğundan 4 hafta gibi birşey olması gerekiyor. işçi çıksa da işveren çıkarsa da bu süreye uymak zorunda yani bildirim yapacan. şu tarihte askere gideceğim diyee, adam yerine işçi alacak sana işi öğrettirecek vs. bunlar formalite ama o dilekçeyi ver. yapabiliyorsan adama imzalat veya evrak kayıt olayı varsa numarasını al.

zamanı geldiğinde de çıkıyorum deyip, dilekçe + askere gidiş kağıdının fotokopisini koy olayı bitir.

///______________
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    strudll
    strudll's avatar
    Erkek

Hocam geçen sene 5 yıl çalıştığım yerden tazminatımı alarak çıkıp askere gidip gelmiş biri olarak yazıyorum. Hiç bir şey olmaz merak etme hatta daha öncesinden haber vermen gerekir şirketine. Ne kadar önceden haber vermen gerektiği ise kıdemine göre değişiyor. Yoksa kıdem tazminatından ihbar tazminatı kesebilirler. Hatta yazılı olarak bildir şirketine şu tarihte zorunlu askerlik görevimi yerine getirmek için işten ayrılıyorum diye yaz doğru bir üslupla.

Tazminat konusuna gelince iş kanununa göre mecbur vermek zorundalar hiç bir mazeret üretemezler. Vermedikleri durumda mahkemeye versen en fazla 2 celsede alırsın ki mahkemeler bu konuda genelde işçiyi kollayan bir tutum içinde oluyorlar ve bildiğim kadarıyla kısa sürede sonuçlandırmaya çalışıyorlar. Yani hiç kendine sıkıntı etme hocam. Askere giden sensin şirketin sana yapabildiği kadar kıyak yapması lazım :) Şahsen benim çalıştığım yer öyle yapmıştı. Şimdiden hayırlı teskereler hocam güle güle git güle güle gel. İnan geçiyor zaman, şafak atmıyor diye dert etme sakın ;)

boş tenekeden çok ses çıkar
Toplam Hit: 1280 Toplam Mesaj: 10