folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Aslında Meslek Liseli Çıkışlı Adamda Mühendis Olabiliyormuş

Aslında Meslek Liseli Çıkışlı Adamda Mühendis Olabiliyormuş

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

bknz: yasa şunu diyor

3795 sayılı bazı lise, okul ve fakülte mezunlarına unvan verilmesi hakkında kanun

kanun numarası :3795
    kabul tarihi :29/4/1992
    yayımlandığı r.gazete :tarih :12.5.1992 sayı :21226
    yayımlandığı düstur :tertip :5 cilt :31 sayfa:

amaç
    madde 1.- bu kanunun amacı, mühendis ve mimarlar dışında kalan teknik personelin; eğitim seviyelerine göre unvan, yetki ve sorumluluklarını belirlemektir.

kapsam
    madde 2.- bu kanun, endüstriyel mesleki teknik öğretim veren yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar ile endüstri meslek lisesi, kız meslek lisesi, teknik lise ve kız teknik lisesi mezunlarının ve bu okullara denk mülga okul mezunlarının unvan, yetki ve sorumlulukları ile ilgili esasları kapsar.

unvanlar
    madde 3.- gördükleri mesleki teknik öğretim alanlarına göre;
    a) endüstri meslek lisesi, kız meslek lisesi, teknik lise ve kız teknik lisesi mezunlarına, "teknisyen",
    b) lise üstü iki yıl süreli yüksek teknik öğretim görenlere, "tekniker",
    c) lise üstü üç yıl süreli yüksek teknik öğretim görenlere, "yüksek tekniker",
    d) lise üstü dört yıl süreli yüksek teknik öğretim gören erkek teknik öğretmen okulu, erkek teknik yüksek öğretmen okulu, yüksek teknik öğretmen okulu ve teknik eğitim fakültesi mezunları ile kız teknik öğretmen okulu, kız teknik yüksek öğretmen okulunun ve mesleki eğitim fakültesinin teknik eğitim veren bölümlerinden mezun olanlara "teknik öğretmen",

________________buraya dikkat____________________

e) teknik öğretmen unvanını kazananlar için ilgili teknik eğitim fakültelerince düzenlenecek en fazla iki yarı yıl süreli tamamlama programlarını başarıyla bitirenlere dallarında "mühendis",
    unvanı verilir.

bu unvanlar, eğitim görülen dalın ismi ile birlikte kullanılır.

mühendislik programlarının düzenlenmesi
    madde 4.- teknik öğretmenler için düzenlenecek mühendislik programlarının uygulama esas ve usulleri, yükseköğretim kurulunca çıkarılacak yönetmelikle düzenlenir.

mühendislik programlarının uygulanması
    madde 5.- teknik öğretmenler için düzenlenecek mühendislik programları, bu kanunun yayımını izleyen ilk öğretim yılından itibaren ilgili fakültelerce uygulamaya konulur.

yetki ve sorumluluk
    madde 6.- mühendislik unvanını alanlar, kendi meslek alanlarında denk öğrenim görmüş diğer meslek mensuplarının yetki ve sorumluluklarına sahip olurlar.

teknisyen, tekniker, yüksek tekniker ve teknik öğretmenlerin her meslek alanındaki yetki ve sorumluluklarına ait esas ve usuller; bayındırlık ve iskan bakanlığı, ulaştırma bakanlığı, sanayi ve ticaret bakanlığı ve yükseköğretim kurulunun da görüşleri alınarak milli eğitim bakanlığınca hazırlanacak bir yönetmelikle düzenlenir.

geçici madde 1.- bu kanunun yürürlüğe girmesinden önce 3 üncü maddede belirtilen kurumlardan mezun olanlara da, aynı maddede öngörülen unvanlar verilir.

madde 7.- bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

madde 8.- bu kanun hükümlerini bakanlar kurulu yürütür.

direk ekşi den cp yaptım..

şöyle ki 2 sene okunulur. üstüne dgs den öğretmen olunur 1 veya 2 yıl da mühendislik için kasılır..

anlamadıgım nokta uygulama halen devam ediyor mu ?

Boş İşler Uzmanı..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Programmer
    Programmer's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    puan vermiyolar mühendise öğretmenliğine veriyorlar puanı mesela bilişim okudun ya bilgisayar öğretmenliğini seçersen opuan veriyorlar yoksa yok

Ayet var, ayet
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

Programmer bunu yazdı:
    -----------------------------
    puan vermiyolar mühendise öğretmenliğine veriyorlar puanı mesela bilişim okudun ya bilgisayar öğretmenliğini seçersen opuan veriyorlar yoksa yok

zaten elektronik mezunu gidipte makinacı olmicak ya :))

otomasyonum elektronik öğretmenliği ordan mühendislik düşünmeye başladım

Boş İşler Uzmanı..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

Bkz: MTOK

yanlış mıyım? 

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala ta_ arar.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

Caliber bunu yazdı:

Bkz: MTOK

yanlış mıyım? 

şöyle bir soru

önlisans bitti öğretmenlikten mühendislik çıakr mı ?

Boş İşler Uzmanı..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

caliber

şimdi gördüm araştırdım lakin bununla alakalı değil ben şunu kastettim

mtok değil

tef  okuyorsun öğretmen oluyorsun 2 dönem kadar da mühendislikte eksikliklerini tamamlamak için eğitim alıyorsun ve sana mühendislik belgesi veriliyor bne bunu kastettim

Boş İşler Uzmanı..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Geenmeboo
    Geenmeboo's avatar
    Erkek

arkadaş madem o kadar kasıcaktınız össde kasaydınız da direk mühendis olsaydınız. intibak denen bişey war hiçbi dersten kalmaman gerekio DGScilerde. yoksa hakkını kaybediyosun.

edit: ha bi de şöyle bişey war dersten kalmam falan dersen diye diyorum. her üniversite için değil ama sağlam üni.ler için onu yapamassın kalmama gibi bi ihtimalin yok çünkü. Mühendislikte 2. ve 3. sınıf arasında bile dağlar kadar fark war. Kaldı ki 2. sınıfı bitiren mühendislik adayları tekniker diploması alma hakkını kazanıyo ;)

NEDEN? (soru olarak)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KarakartaL
    KarakartaL's avatar
    Erkek

yakında bilgisayar öğretmenliği bölümleri kapatılıp yerine bilgisayar mühendisliği bölümleri açılacak diye duydum. mühendis olunca öğretmenlikte yapabilinecekmiş

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeadBanger
    HeadBanger's avatar
    Erkek

Geenmeboo bunu yazdı:

arkadaş madem o kadar kasıcaktınız össde kasaydınız da direk mühendis olsaydınız. intibak denen bişey war hiçbi dersten kalmaman gerekio DGScilerde. yoksa hakkını kaybediyosun.

edit: ha bi de şöyle bişey war dersten kalmam falan dersen diye diyorum. her üniversite için değil ama sağlam üni.ler için onu yapamassın kalmama gibi bi ihtimalin yok çünkü. Mühendislikte 2. ve 3. sınıf arasında bile dağlar kadar fark war. Kaldı ki 2. sınıfı bitiren mühendislik adayları tekniker diploması alma hakkını kazanıyo ;)

22.yüzyıla giricez intibah mı kaldı :) direk 4 yıl oldu

Boş İşler Uzmanı..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

HeadBanger bunu yazdı:

caliber

şimdi gördüm araştırdım lakin bununla alakalı değil ben şunu kastettim

mtok değil

tef  okuyorsun öğretmen oluyorsun 2 dönem kadar da mühendislikte eksikliklerini tamamlamak için eğitim alıyorsun ve sana mühendislik belgesi veriliyor bne bunu kastettim

Olabilir pek bilgim yok böyle işler hakkında. Meslek liseli denince aklıma ilk geleni söyledim.

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala ta_ arar.
Toplam Hit: 1314 Toplam Mesaj: 10