folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Asp + Ajax Veritabanı İşlemleri

Asp + Ajax Veritabanı İşlemleri

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Abizittin
    Abizittin's avatar
    Erkek

Herkese iyi sabahlar. Aklıma geldi hemde öğreneyim dedim. Kattım karıştırdım kurcalaya kurcalaya böyle bişey yaptım.

Kullandığım ajax fonksiyonu alıntıdır. Sadece Lütfen bekleyin yazdırmasını sağlayacak bi kod salladım.

Gerisi tamamen el yapımı. Basit şekilde ajax ile kayıt eklemeyi anlatan bir script oldu.

Eğer becerebilirsem ve vaktim olursa silme , güncelleme işlemlerini yapan scriptte yazarım.

Her neyse dosyayı indirmek için tıklayın.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek
    güzel olmuş hocam yalnız defaulta eklediğin script kodları ve yanında verdiğin jsler yeni başlayanlar için çok kafa karıştırır sen direk js olarak ver 2 türlü birden verme birde bunun veri çekme, veri kaydetme, veri silme, veri güncelleme şeklinde ayrı ayrı 4 işlemi açıklayıcı satırlarla beraber yazabilirsen ajaxı php ile alakalı sanan aspye yeni başlayanlar açısından aydınlatıcı olur. hep beraber öğreniriz ben de bilmiyorum açıkcası tam :D

:|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LuCiFeR
    LuCiFeR's avatar
    Erkek
    evet devamını beklıyoruz.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Abizittin
    Abizittin's avatar
    Erkek

bi kaç saatlik uğraşın sonunda düzenleme hariç tüm işlemleri hallettim.

döküman olarak destek@tahribat.com a yollamayı düşünüyorum.

vereceğim dosyanın içinde bu sabahın erken saatlerinde verdiğim kayıt ekleme işlemi , 

yeni yazdığım anında kayıt görüntüleme işlemi ve aynı sayfada o kaydı silme işlemi yapılıyor.

düzenleme işlemi kayıt ekleme işlemiyle kısmen aynı olmasına rağmen formu get metoduyla yolluyor kısacası beceremedim :S

dosyayı indirmek için tıklayın.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Abizittin
    Abizittin's avatar
    Erkek
    up.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Erkek
    guzel olmus abi. ajax severler, ilgililer için iyi bir başlangıç olur böyle temel örnekler..
Toplam Hit: 2308 Toplam Mesaj: 6