Asp 404 Sayfasında Döngü
-
Hocalar işin içinden çıkamadım bir türlü tıkandım kaldım, 404 sayfasındaki yönlendirmelere veritabanındaki linkleri eklemem lazım
Örneğin
<%elseif uzanti_bol("0")="yazilar" then%>
<!--#include file="yazilar.asp"-->
bu şekilde çalışıyor zaten, ben oradaki "yazilar" kısmındaki linki panelden değiştirip burada döngüye sokmak istiyorum fakat çözemediğim bi hata var;
<% do while not rs.eof %>
<%elseif uzanti_bol("0")="&rs("Link")&" then%>
<!--#include file="resim-kategorileri.asp"-->
<%rs.movenext
loop%>
bunu çalıştırdığımda aşağıdaki hatayı alıyorum, neyin loop'unu istiyor?
Microsoft VBScript derleme hatasý hata '800a03fb'
'Loop' gerekli
/404.asp, satır 23
elseif gelenlink_bol("0")="&rs("Link")&" then -
<%rs.movenext
loop%>
seklinde olmaz hocam.
<%if uzanti_bol("0")="&rs("Link")&" then%>
<%rs.movenext
end if
loop%>
if'i kapatacak bir end if olmasi lazim. Else if yazdigina gore do while de farkli bir if blogunun icinde olabilir dikkat et birde ona.
-
tekrar baktim
<%rs.movenext
loop%>
bu sekilde olmasi daha mantili :
<%rs.movenext
loop%>
-
Hocam öncelikle teşekkürler. aşağıda tamamını attım kodların, altta end if bulunuyor. döngüye sokmak istediğim kısımı belirttim.
aslında yapmak istediğimi yaptım fakat bi tık daha ilerisini yapamak istedim, olmazsa fazla zorlamayacağım
EDİT : Bunu geçtim Alttaki sorudan devam.
Webci58 tarafından 01/Ara/14 22:52 tarihinde düzenlenmiştir -
bi up olsun çözemiyosak devam edeyim
-
Yeni konu açmayayım, bunu hallettim. Ajax like dislike sistemi yapıyorum kullandığım şey çalışıyor fakat update olayında çalıştıramadım. kodlara bi göz atarsanız sevinirim.
<%
eksi = request.form("eksi")+1
resimid = request.form("resimid")
Set ODBC = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
ODBC.Open "Provider = Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source="&Server.MapPath("veri.mdb")&""
set kayit= ODBC.Execute("update Resimler set eksi='"&request("eksi")&"' where id='"&request("resimid")&"'")
Set kayit= Nothing
response.write "Oyunuz kaydedildi."
ODBC.Close
%>
Webci58 tarafından 01/Ara/14 22:55 tarihinde düzenlenmiştir -
şeklinde bir şey yapmışsın ancak update yaparken request("eksi") şeklinde almışsın mantığını anlayamadım?
ayrıca eksi = request.form("eksi")+1 yanlış bir uygulama.
eksi = int(Trim(request.form("eksi")))+1
şeklinde kullanmalısın sayısal değer toplama için
requestlerini filtrelemiyorsun bu çok yanlış
-
pesimistzombie bunu yazdı
şeklinde bir şey yapmışsın ancak update yaparken request("eksi") şeklinde almışsın mantığını anlayamadım?
ayrıca eksi = request.form("eksi")+1 yanlış bir uygulama.
eksi = int(Trim(request.form("eksi")))+1
şeklinde kullanmalısın sayısal değer toplama için
requestlerini filtrelemiyorsun bu çok yanlış
hocam o eksi olayını veri ekleyerek kullandım bi problem yok, ön tarafta oy sayısını çektirip buraya +1 ekleyerek update ediyorum. normalde çok basit işlemler fakat seo link yaptım bu işlemleri ajax ile yapıyorum o yüzden biraz sıkıntılar çıktı.
problem update satırında hala çözemedim, bu satırı insert şeklinde yapınca çalışıyor.
set kayit= ODBC.Execute("update Resimler set eksi='"&request("eksi")&"' where id='"&request("resimid")&"'")
-
1) Gelen değerleri bir değişkene aktar ve bir filtre oluşturup bu filtreden geçir.
2) Değişkenleri ekrana yazdırmayı dene, böylece sana gelen değerler doğru mu yada dolu mu.
3) Veritabanında bulunan eksi sütunun tipi nedir. -
ontedi bunu yazdı
1) Gelen değerleri bir değişkene aktar ve bir filtre oluşturup bu filtreden geçir.
2) Değişkenleri ekrana yazdırmayı dene, böylece sana gelen değerler doğru mu yada dolu mu.
3) Veritabanında bulunan eksi sütunun tipi nedir.hocam yaptım dediklerini, eksi olayı 0 geliyor o önemli değil şimdilik, resimid id'yi çekiyor problem yok. sütunun tipi say.
filtre derken veri= Replace(veri," or ","") bu olayı diyosunuz değil mi?
Çözüldü : teşekkür ederim aşağıdaki şekilde çözdüm problemi, session olayını halledeyim şimdi
response.charset = "windows-1254"
resimid = request.form("resimid")
Set ODBC = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
ODBC.Open "Provider = Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source="&Server.MapPath("veri.mdb")&""
set kayit= ODBC.Execute("update Resimler set eksi='"&eksi&"' where id="&resimid&"")
Set kayit= Nothing
response.write "<span style=""color:green;"">Oyunuz kaydedildi.</span>"
ODBC.Close
-
yerine
set kayit= ODBC.Execute("update Resimler set eksi= eksi+1 where id='"&request("resimid")&"'")
(eger eksi int bir degerse tabi)
daha saglıklı olacaktır. obur turlu ben eksı degerını elım ıle degıstırıp 10 olan degerı 500 yaparım. senın uygulamada 10'dan 501'e atlar.