Asp Çoklu Dil Ve Seo
-
mrb arkadaslar ben bir site için çoklu dil kullanmak istiyorum.dilleri txt dosyalarından alıyorum.default dil = türkçe şimdi google da indexlenirken türkçe olarak indexlenicek ama ben yurt dısında girenler için de ingilizce indexlenmesini istiyorum içerigin vs.. nasıl bir yontem uygulamalıyım dil ve seo en iyi verim alabilecegim bir yontem olursa cok sevinrm.
-
Siteye gelen kişinin IP'sinden hangi ülkeden geldiğini çözümle. Ona göre xml'den dili çek.
-
ip işi pek saglıklı olmuyo rene hocam bundan bi kac ay önce iplerle ilgili bir yardımda bulunmustu.. bi nevi türkiyeye ip filtresiydi ama ispanyadanda siteye girememişler :) daha saglıklı bişi olması gerek
-
Hmm. Gayet sağlıklı bence. Bir site vardı sana eklenti olarak veriyordu, sitene ekliyordun gelen kişinin hangi ülkeden bağlandığını alıyordun. Her neyse o zaman giriş sayfana dil bayraklarını koy, gelen kişii seçsin hangi dil olduğunu. Atıyorum Almanca'yı seçti, yönlendirme yap;
index.aspx?lang=de gibi.. ve querystring ile gelen veriyi xml'den çek..
-
en basiti siteye ilk girişte bayrakları koy ona göre hangisini isterse ona göre yönlendir.
-
ÇokLu Dil İçin Google Translate Gadget. :D
-
google translate i şiddetle tavsiye ederim. benim gibi ülke bayrağı koy link olarakta gugula ver çevirsin işine :D
-
BuZuL bunu yazdı:
-----------------------------
en basiti siteye ilk girişte bayrakları koy ona göre hangisini isterse ona göre yönlendir.
-----------------------------Bir üst mesajında ondan bahsediyor zaten :)