folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Asp De Isnumeric Kodunda Sorunum Var ?

Asp De Isnumeric Kodunda Sorunum Var ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

selam beyler şimdi bi sorum olcak cevaplıyana çikolata ısmarlıycam söz veriom

forumdan telefon isminde veriyi alıyorum ve adındanda anlaşılacağı gibi bu veri sadece numaralardan oluşacak yani rakam asccii vb girildiğinde kabul etmeyecek bunu IsNumeric Fonksiyonu ile kullanıyormuşuz fakat gel gelelim çalıştıramadım

<%
    if telefon=IsNumeric
       then
    response.write "Girilen Sayıdır."
       Else
    Response.Write "Girilen Sayı Değildir."

end if
    %>

Hata Tipi:
    Microsoft VBScript derleme hatası (0x800A03F9)
    'Then' gerekli
    /test/kontrol.asp, line 128, column 20
    if telefon=IsNumeric
    -------------------^

mesela bu şekilde denedim ama bir sonuç elde edemedim :D yardımcı olursanız sevinirim

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

<%
    Dim Degisken
    Degisken = IsNumeric(telefon)
    %>

şimdi olayı bu şekilde yaptım fakat Telefon true ise şunu yaz false ise şunu yaz nasıl dicez bu melete :D

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

ülen kendi soruma kendim cevap veriom 20 çeşit kod denedim sonunda en basiti oldu :D

ne kadar basitmiş ama bilmeyince süründürüyor :D bir kodu çözdüm 30 koda uygularım bunu ben.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

Şimcik...

alltaki döngüyü calıştırdığında ali ata bak yazar...

<%if true then
    response.write ("ali ata bak")
    end if%>

alttaki döngüde ise falseden dolayı veli ata bakmasın yazmaz...

<%if false then
    response.write ("veli ata bakmasın")
    end if%>

Bu mantıkla yola cıkarsak

if isnumeric(telefon) then 
    response.write("girilen bir sayıdır")
    else
    response.write("girilen bir sayı değildir")
    end if

Senin 3. postta bulduğun soruyuda şölye çözebiliriz...

<%
    Dim Degisken
    Degisken = IsNumeric(telefon)
    'degisken'e trueyu atadığımıza göre
    if degisken="true" then
    response.write("girilen bir sayıdır")
    else
    response.write("girilen bir sayı değildir")
    end if%>

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek
    rege sagolasın koda baka baka buldum bu kodlarda işime yarar sagolasın

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Rawkmetal
    Rawkmetal's avatar
    Erkek

=) saolsın rene =)

dünya yan geldi. dalganıza bakın...
Toplam Hit: 935 Toplam Mesaj: 6