Asp Den Mysql A Programsız Geçir (Kodla)
-
şimdi arkadaşlar biliyorsunuzdur asp ile mysql un asp ile access den daha verimli çalıştığını. geçenelrde bana lazım olan bir kodu sizlerle paylaşıyorum
çok basit. olay şu ; access db ye bağlanıp aynı verileri mysql db ye geçirmek hemde programsız!
asp kodu ile yapacağız bunu. tabi program ile de çevirebilrsiniz.
kodları aşağıya yazıyorum. açıklamaları yanlarına yazdım bilgileri kendinize göre düzenleyin ve mysql u keşfedin :)
<%
Function trkarakter(heyy_gery) ' Türkçe karakterler için bu fonksiyonu kullanıyoruz.
heyy_gery = Replace(heyy_gery,chr(221),"İ")
heyy_gery = Replace(heyy_gery,chr(222),"Ş")
heyy_gery = Replace(heyy_gery,chr(220),"Ü,")
heyy_gery = Replace(heyy_gery,chr(253),"ı")
heyy_gery = Replace(heyy_gery,chr(214),"Ö")
heyy_gery = Replace(heyy_gery,chr(199),"Ç")
heyy_gery = Replace(heyy_gery,chr(208),"Ğ")
heyy_gery = Replace(heyy_gery,chr(240),"ğ")
heyy_gery = Replace(heyy_gery,chr(254),"ş")
heyy_gery = Replace(heyy_gery,chr(252),"ü")
heyy_gery = Replace(heyy_gery,chr(246),"ö")
heyy_gery = Replace(heyy_gery,chr(231),"ç")
heyy_gery = Replace(heyy_gery,chr(40),"(")
heyy_gery = Replace(heyy_gery,chr(41),")")
heyy_gery = Replace(heyy_gery,"'", " ")
trkarakter = heyy_gery
End Function
%>
<%
dbPath = Server.MapPath("db.mdb") 'veritabanı adı
Set conn = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
conn.Open ("Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0; Data Source=" & dbPath)
set rs = conn.execute("select * from TABLOADI")
Do While Not rs.Eof
id=rs("id")
baslik=trkarakter(rs("baslik")) ' başlığı replace ediyoruz. tr karakterler için.
%>
<%
Set sur = Server.CreateObject("adodb.connection" )
sur.Open = "driver={mysql odbc 3.51 driver}; SERVER=SERVERIPSİ; UID=KULLANICIADI(ASPDEPO.ORG); pwd=ŞİFRE; db=DBADI; stmt=SET NAMES 'Latin5'"
sur.execute("insert INTO TABLOADI (id,baslik) values ('"&id&"','"&baslik&"');")
rs.Movenext
Loop
response.write("Veri tabanı çevirme işlemi başarıyla bitti<br>")
response.write("<b>AspDepo.org</b>")
%>tr karakter kodunu buradan bi arkadaş taaaa bi zaman önce vermişti. onu kullandım. bu kodlar mysql da tr karakter sorununa birebir :D
koyu renkliler dikkat çekmesi gereken yerler. onları artık kendinize göre düzenlersiniz. tabi 47543543413 tablolu bir db yibiraz zor çevirirsiniz.
haa yok ben kod mod anlamam derseniz rene nin verdiği bi program vardı Intelligent Converters mükemmel bir converter.ama onda tr karakter sorun oluyor. bunda olmadan çevir.
kolay gelsin canlarım :P
-
tr karakter sorunu tamamen servera oluşturduğun db nin dilini tanımlamamadan kaynaklanıyor aksi halde boş veritabanına rene hocanın verdiği converter ile çevirince db otomatikman algılıyor dili problem çıkmıyor. bunla beraber mysql kullanılacaksa kodların zaten değişmesi gerekli aksi halde çok sorun yaratacaktır. bununla beraber de sayfalama kodları vs de değişiyor yani sistemin revizyon edilmesi gerekiyor db çevirmekle iş bitmiyor bunlarda ek bilgi olsun :d
-
paylaşım için teşekkürler +rep
php + mysql üstüne tanımam
-
pesimistzombie bunu yazdı:
-----------------------------tr karakter sorunu tamamen servera oluşturduğun db nin dilini tanımlamamadan kaynaklanıyor aksi halde boş veritabanına rene hocanın verdiği converter ile çevirince db otomatikman algılıyor dili problem çıkmıyor. bunla beraber mysql kullanılacaksa kodların zaten değişmesi gerekli aksi halde çok sorun yaratacaktır. bununla beraber de sayfalama kodları vs de değişiyor yani sistemin revizyon edilmesi gerekiyor db çevirmekle iş bitmiyor bunlarda ek bilgi olsun :d
-----------------------------
sayfalama , veri ekleme , düzenleme hariç geri kalan kodlar aynı (:
-
evet artık şu mysql i anlamanın wakti geldi saol foxxly cim