Asp Do Loop Döngüsünde İlk Kayıt
-
İyi akşamlar arkadaşlar,
basit bir sorum olacak klasik asp de döngünün ilk kaydını listeletip sonrasında araya işlem alıp kaldığı yerden nasıl devam ettirebilirim?
-
araya fonksyon yazman yeterli olur
-
hocam döngü dışında i = 0 diye bir değişken tanımla
ve döngü içinde bu i yi sürekli artır i = i + 1 diyerek.
IF i = 0 Then
// ilk kayıtla ilgili işlemler...i değişkeni bir daha asla 0 olamayacağı için yazacağın kodlar diğer kayıtlar için çalışmaz...
Fdumanli tarafından 01/Eki/14 19:32 tarihinde düzenlenmiştir -
Fdumanli bunu yazdı
IF i = 0 Then
// ilk kayıtla ilgili işlemler...i değişkeni bir daha asla 0 olamayacağı için yazacağın kodlar diğer kayıtlar için çalışmaz...
Güzel çözüm hocam başka da yok zaten fekat ciddiye almanı istiyorum diyeceklerimi:
Do while vs döngüler çok büyük performans kaybına sebep oluyor. Kendi çalışmalarımla biyük testler yaparak denedim hatta ve hatta 480 mb ramlik bir localhostta bile gözle görülür fark var
-
by_Tet bunu yazdıFdumanli bunu yazdı
IF i = 0 Then
Güzel çözüm hocam başka da yok zaten fekat ciddiye almanı istiyorum diyeceklerimi:
Do while vs döngüler çok büyük performans kaybına sebep oluyor. Kendi çalışmalarımla biyük testler yaparak denedim hatta ve hatta 480 mb ramlik bir localhostta bile gözle görülür fark var
katılıyorum. 100-200 kayıt icin verdigim kod sıkıntı yaratmaz
ama büyük datalar için başlı başına sorun. çünkü her döngü adımında artırım, atama ve kontrol yapılıyor. bu da işlemci için büyük yük.
verdiğim kodu optimize edilir mi? edilir. i'yi yine dışarda tanımlarsın 0 diye. if bloğu içinde işlemleri yaparsın i yi 1'e eşitlersin. en azından artırım ve atama 1 kere yapılır sadece.