ASP İle Detaylı DLL Kullanımı Hakkında ?
-
Merhaba, dll dosyasını asp içerisinde kullanabiliyorum. Bi dünya döküman mevcut orda problem yok fakat benim istediğim birkaç farklı şey var.
dll içerisindeki 100e yakın değişkeni asp sayfamda kullanmak istiyorum.
x.dll
-------
public sub deneme()fikret1="deneme"
fikret2="naber"
end sub
x.asp
---------
'standart dll baglantisi vs.response.write fikret1
response.write fikret2
gibi.
1-2 tane olsa kolay ama 100e yakın değişken için tek tek sub oluşturmak vs. saçma. Bunun daha kolay bir yolu var mı ?
-
mantık olarak bütün değişkenleri bi fonksiyon altında toplayıp
atıyorum dllyazdir(1,2,3,4,5,6) diye çağırırsın. ve bu dllyazdir fonksiyonu için seçtiğin değerleri ekrana yazdırabilirsin.
-
Abizittin bunu yazdı:
-----------------------------mantık olarak bütün değişkenleri bi fonksiyon altında toplayıp
atıyorum dllyazdir(1,2,3,4,5,6) diye çağırırsın. ve bu dllyazdir fonksiyonu için seçtiğin değerleri ekrana yazdırabilirsin.
-----------------------------bi inc sayfam var. bu sayfadaki 100e yakın değişken tüm site içerisinde kullanılıyor. yazdırmak değilde bunu değişken olarak kullanmak istiyorum :)
-
o dll ile ilgili olan dökümanı paylaşır mısın bi?
subun içinde tanımladığın fikretler orada kalır, sen dışarıya birşey yollamamışsın...
değişkenlerini diziye koyup, diziden sayı cekersen sorunun kalmayacaktır...
tahribatta örnek var ama şu anda bağlanamıyorum :|
-
o dll ile ilgili olan dökümanı paylaşır mısın bi?
subun içinde tanımladığın fikretler orada kalır, sen dışarıya birşey yollamamışsın...
değişkenlerini diziye koyup, diziden sayı cekersen sorunun kalmayacaktır...
tahribatta örnek var ama şu anda bağlanamıyorum :|
-
http://www.findikkurdu.com/Article.aspx?ID=98
bu hocam, genelde herkes bunu yazmış zaten.
-
bu arada asıl amacım yazılan kodun şifrelenmesi. yani dll içerisine sadece şifrelemeyi yapacak bir fonksiyon koyup tüm sayfalarıda bu fonksiyondan geçirerek yazdırmak ve içindeki işlemleri yaptırmakta işimi görür. piyasadaki şifreleme yazılımları hariç :)
-
son kez upluyorum.
-
o dll dökümanlarını paylaşsana hocam ?
-
Fikret bunu yazdı:
-----------------------------http://www.findikkurdu.com/Article.aspx?ID=98
bu hocam, genelde herkes bunu yazmış zaten.
-----------------------------