Asp İle Güvenlik Kodu Uygulaması.
-
merhabalar bişeyi merak ettim sormak istiyorum...
bu güvenlik kodu uygulamalarını nasıl yapabilirim acaba mesela random ile değişik değişik rakamlar seçtiriyorum ve o rakamları değişkene atıp text in içindeki girilen değer ile rakamı kontrol ediyorum doğruysa dığru değilse yanlış dedirtiyorum ama bazı ocr proğramları ile rakamların proğrama yapay zeka ile okuturabildiğini duydum o yüzden bunu nasıl yapabilirim ? bilindik yöntem nedir mesela hotmail olsun rapish olsun mynet olsun bunlarda güvenlik kodu uygulamarı var bunu nasıl yapabilirim?
-
edit http://www.tipstricks.org/aspsig/examplev3.asp demo adresi
adreste guzel free captcha uygulamalari var indirip kullanabilirsin.kendine gore uyarlarsin :)
-
hacı hazır kullanmaktan ziyade ben mantığını öğrenmek istiyorum directx ile falan bağlantısı varmı bu güvenlik kodu olaylarının?
-
hacı mı?? o bayan be:)
-
indir scripti bak ne directx i :)
asp ile bir bmp dosyasi olusturuyorsun.onuda bir sessiona aktarip textboxdan gelen veri ile karsilastiriyorsun.sanki online alisveris sitesi :) hazir kullansan ne olur kullanmasan ne olur kendi site renklerine uyarlayip kullanacaksin.
-
aslında ilk bakışta random gibi ama farklı.
ya buzul salla mantığını hazır kullan gitsin :) ben bi yapayım dediydim günlerce uğraştım:D
case ile degerleri belirtirsin veya split ubound veya direk rnd . kafana göre takılırsın. sessiona bağlarsın resme yazdırırsın
forma girilenle sessionu kıyaslarsın
ama yazı rengine veya resmin arka planına nasıl session atıyorlar ondan çakmıyorum.
capta haricindekileri veya capta die adlandırılanların bazılarının aşldığı söyleniyor. takip edersen çeşitli forumlarda uzun uzadıya tartışılmış.
incelediklerim arasında en basiti emir tüzülün yazdığı idi.
bana kalırsan sktr et mantığını iyi bitane bu editle geç git.
aşağıdakileri tavsiye ederim.
biri scriptin 1 versiyonu diğeri 2 versiyonu için. gayet hoş duruyorlar ve saglama benziyor.
webwizinkini neyin kullanma. hem öküz gibi sayfada çok pis duruyor hem onu defeyi adam satmaya kalkıyor.
bikac js kodu ile sayfa yenilemeden kodu degistirirsin şık bir hal alır.
resmin adrsini takip ederek indirebilirsin. resimler çıkmadı. getcode.asp url sonu ok.
sayfana include edip getcode() diye istedigin yere resmi çıkartırsın
-
xtlan kusura akma yazarken cinsiyete bakmadan yazdığımiçin göremedim :D dirext ile asp de çizim olayları falan yapıyorlarya onla alakalı bişeymi diye sormuştum sevimsiz senin msn ne elinde olanları yollasana bana ve hazır kullanmamak konusunda gayet kararlıyım.
adımız editçi kaldı biz hazırı sevmioz :D siz hazır kullan dionuz olmas abi kendim yapacam mantığını öğrenip.
-
problem degil buzul.
kendin yap da yaptigina degecek bir sey degil ki.attigin tas urkuttugun kurbaya degmeli :)
-
MaxDreameR bunu yazdı:
-----------------------------
hacı mı?? o bayan be:)
-----------------------------:D:D:D
-
Set Jpeg = Server.CreateObject("Persits.Jpeg")
Path = Server.MapPath("resim.jpg")
Jpeg.Open Path
Jpeg.Canvas.Font.Color = &000000
Jpeg.Canvas.Font.Family = "ARIAL"
Jpeg.Canvas.Font.Bold = False
Jpeg.Canvas.Print 40, 10, "ASPREHBERI.NET"
Jpeg.Canvas.Pen.Color = &000000
Jpeg.Canvas.Pen.Width = 0
Jpeg.Canvas.Brush.Solid = False
Jpeg.Canvas.Bar 1, 1, Jpeg.Width, Jpeg.Height
Jpeg.SendBinarytam olarak aradığım buydu :) ben gerisini hallederim hazırdan ziyade kendim yazdığım zman daha mutlu oluyorum :)
bunun üzerinde çalışmam laızm az..
-
çokgüzel catpcha yazdım
edit : http://img464.imageshack.us/my.php?image=asdfsdfay5.jpg alın link (: sessionda kapakladıkmı olay bitti