folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Asp İle Güvenlik Kodu Uygulaması.

Asp İle Güvenlik Kodu Uygulaması.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

merhabalar bişeyi merak ettim sormak istiyorum...

bu güvenlik kodu uygulamalarını nasıl yapabilirim acaba mesela random ile değişik değişik rakamlar seçtiriyorum ve o rakamları değişkene atıp text in içindeki girilen değer ile rakamı kontrol ediyorum doğruysa dığru değilse yanlış dedirtiyorum ama bazı ocr proğramları ile rakamların proğrama yapay zeka ile okuturabildiğini duydum o yüzden bunu nasıl yapabilirim ? bilindik yöntem nedir mesela hotmail olsun rapish olsun mynet olsun bunlarda güvenlik kodu uygulamarı var bunu nasıl yapabilirim?

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xtlan
    xtlan's avatar
    Dişi

http://www.tipstricks.org/

edit http://www.tipstricks.org/aspsig/examplev3.asp demo adresi

adreste guzel free captcha uygulamalari var indirip kullanabilirsin.kendine gore uyarlarsin :)

"Toros dağlarının tepelerinde tek bir Türkmen evinin bacası tüter halde kalmış ise, ben bu milletten umudumu kesmem, bayrağımı göğsüme sarar, milletimin istiklali uğruna ölürüm. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK"
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek
    hacı hazır kullanmaktan ziyade ben mantığını öğrenmek istiyorum directx ile falan bağlantısı varmı bu güvenlik kodu olaylarının?

DAĞDA ÜÇ BEŞ KOYUN SÜRÜSÜ, TUTTURMUŞ BİR KÜRDİSTAN TÜRKÜSÜ, ELİNE ALMIŞ BAYRAK DİYE BİR MASA ÖRTÜSÜ, SATSAN BEŞ PARA ETMEZ NE DİRİSİ NE DE ÖLÜSÜ, SOYU SOYSUZ OLAN SENSİN TOPRAK SENİN NEYİNE, İTE İTLİK YAPIP KAFA TUTMA BEYİNE, ANLASA DEDİĞİMİ SOKAKTAKİ KÖPEK AĞLAR HALİNE, DUY ULAN SOYSUZ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.......
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaxDreameR
    MaxDreameR's avatar
    Erkek
    hacı mı?? o bayan be:)

" ' "
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xtlan
    xtlan's avatar
    Dişi

indir scripti bak ne directx i :)

asp ile bir bmp dosyasi olusturuyorsun.onuda bir sessiona aktarip textboxdan gelen veri ile karsilastiriyorsun.sanki online alisveris sitesi :) hazir kullansan ne olur kullanmasan ne olur kendi site renklerine uyarlayip kullanacaksin.

"Toros dağlarının tepelerinde tek bir Türkmen evinin bacası tüter halde kalmış ise, ben bu milletten umudumu kesmem, bayrağımı göğsüme sarar, milletimin istiklali uğruna ölürüm. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK"
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tuna
    Tuna's avatar
    Erkek

aslında ilk bakışta random gibi ama farklı.

ya buzul salla mantığını hazır kullan gitsin :) ben bi yapayım dediydim günlerce uğraştım:D

case ile degerleri belirtirsin veya split ubound veya direk rnd . kafana göre takılırsın. sessiona bağlarsın resme yazdırırsın

forma girilenle sessionu kıyaslarsın

ama yazı rengine veya resmin arka planına nasıl session atıyorlar ondan çakmıyorum.

capta haricindekileri veya capta die adlandırılanların bazılarının aşldığı söyleniyor. takip edersen çeşitli forumlarda uzun uzadıya tartışılmış.

incelediklerim arasında en basiti emir tüzülün yazdığı idi.

bana kalırsan sktr et mantığını iyi bitane bu editle geç git.

aşağıdakileri tavsiye ederim.

biri scriptin 1 versiyonu diğeri 2 versiyonu için. gayet hoş duruyorlar ve saglama benziyor.

webwizinkini neyin kullanma. hem öküz gibi sayfada çok pis duruyor hem onu defeyi adam satmaya kalkıyor.

bikac js kodu ile sayfa yenilemeden kodu degistirirsin şık bir hal alır.

resmin adrsini takip ederek indirebilirsin. resimler çıkmadı. getcode.asp url sonu ok.

sayfana include edip getcode() diye istedigin yere resmi çıkartırsın

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

xtlan kusura akma yazarken cinsiyete bakmadan yazdığımiçin göremedim :D dirext ile asp de çizim olayları falan yapıyorlarya onla alakalı bişeymi diye sormuştum sevimsiz senin msn ne elinde olanları yollasana bana ve hazır kullanmamak konusunda gayet kararlıyım.

adımız editçi kaldı biz hazırı sevmioz :D siz hazır kullan dionuz olmas abi kendim yapacam mantığını öğrenip.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    xtlan
    xtlan's avatar
    Dişi

problem degil buzul.

kendin yap da yaptigina degecek bir sey degil ki.attigin tas urkuttugun kurbaya degmeli :)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nebilem
    nebilem's avatar
    Erkek

MaxDreameR bunu yazdı:
    -----------------------------
    hacı mı?? o bayan be:)
    -----------------------------

:D:D:D 

Akıllı olup dünyanın kahrını çekeceğine deli ol dünya senin kahrını çeksin... Gerçek Başarısızlar, Yanılgılarını Deneyimleri ile Düzeltemeyenlerdir.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

Set Jpeg = Server.CreateObject("Persits.Jpeg")
    Path = Server.MapPath("resim.jpg")
    Jpeg.Open Path
    Jpeg.Canvas.Font.Color = &000000
    Jpeg.Canvas.Font.Family = "ARIAL"
    Jpeg.Canvas.Font.Bold = False
    Jpeg.Canvas.Print 40, 10, "ASPREHBERI.NET"
    Jpeg.Canvas.Pen.Color = &000000
    Jpeg.Canvas.Pen.Width = 0
    Jpeg.Canvas.Brush.Solid = False
    Jpeg.Canvas.Bar 1, 1, Jpeg.Width, Jpeg.Height
    Jpeg.SendBinary

tam olarak aradığım buydu :) ben gerisini hallederim hazırdan ziyade kendim yazdığım zman daha mutlu oluyorum :)

bunun üzerinde çalışmam laızm az..

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BuZuL
    BuZuL's avatar
    Erkek

çokgüzel catpcha yazdım

edit : http://img464.imageshack.us/my.php?image=asdfsdfay5.jpg alın link (: sessionda kapakladıkmı olay bitti

Toplam Hit: 1795 Toplam Mesaj: 11