folder Tahribat.com Forumları
linefolder Asp - Php - Cgi - Perl
linefolder Asp İle İlgili Bir Soru ?

Asp İle İlgili Bir Soru ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cLust3R
    cLust3R's avatar
    Erkek

Aşağıdaki kod , random olarak id çekior yabancialtkategori.asp den.

Ben istiyorumki en son eklediğim 4. 5. 6. ' ı id yi seçsin getirsin yabancialtkategoriden bunu nasıl yaparız ?

Select From Top 3 order by Id Desc diyince en son eklediğim son 3 film gelior , en son eklediğim 4.5.6. filmleri getirmek için nasıl bir kod yazılmalı ?

Random getiren kod :

<%
    set yabancigoster = server.createobject("Adodb.recordset")
    SQL = "Select * from yabancialtkategori"
    yabancigoster.open sql, baglanti, 1, 3
    Randomize
    a = int(rnd*yabancigoster.recordcount)
    yabancigoster.move a,1
    %>
    <%If yabancigoster.Eof Then%>
                <tr>
                    <td><u><b><font face="Tahoma" size="2">Güncel Yabancy Film Bulunamady!</font></b></u></td>
                </tr>
    <%Else%>
                <tr>
    <%
    for i=1 to 3
    %>

<%
    if a+3<=int(yabancigoster.recordcount) then
    yabancigoster.MoveNext
    else
    yabancigoster.movePrevious
    end if
    next
    yabancigoster.Close
    Set yabancigoster=Nothing
    %>

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

en son eklediğin 3 den sonraki en son eklediğin 3 ü istiyosan hocam,

select top(6) * from tablo where id not in (select top(3) from tablo order by id desc)  order by id desc

en son eklenen 3 ü seç sonra o 3 taneyi en son eklnene 6 tanyi cıkart bitsin...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cLust3R
    cLust3R's avatar
    Erkek

("Select Top (6) * From yerlialtkategori where id not in (Select Top(3) from yerlialtkategori Order By Id Desc) Order By Id Desc")

Bu şekilde yazdım anasayfada gözükmedi , nerede yanlıslık var :\

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cLust3R
    cLust3R's avatar
    Erkek

("Select Top (3)* from yerlialtkategori Where Id not in (select top (3) Id from yerlialtkategori Order by Id asc)Order By Id asc")

Bu şekilde çalışması gerekiyor fakat çalışmadı access database in dandikliğinden olabilirmi acaba ?

Daha önceki random id getiricek kod yazmak istemiştim olmamıstı alp nickli arkadas sql baglantısı yazmıştı anca öyle olmustu database den mi kaynaklanıor acaba.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

* yerine id,username, gibi yazıp denesene bi...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cLust3R
    cLust3R's avatar
    Erkek

"select top(3) filmbaslik from yerlialtkategori Where Id not in (select top(3) Id from yerlialtkategori Order by Id asc)Order By Id asc"

Olarak denedim olmadı kategori anasayfada gözükmedi ve onun altındaki kodlarıda calıstırmadı . :S

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Erkek

Hocam asp kodunda bi hata olup olmadığna bakmadım sqli yazdım sadece syntax hatan yoksa calışması lazım hata nedir yazsana bi

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cLust3R
    cLust3R's avatar
    Erkek

MS SQL Server Management ile kod calısıor sorunsuz aynı kod u asp nin içine ekliorm sitede gozukmuor kategori  , www.merttayan.somee.com burdan bakabilirsin..

Php script buldum onu kasıcam cok sacma hatalarla karsılasıorm bu scriptte atom fiziginede asp yede lanet olsun.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

renegadealien bunu yazdı:
    -----------------------------

Hocam asp kodunda bi hata olup olmadığna bakmadım sqli yazdım sadece syntax hatan yoksa calışması lazım hata nedir yazsana bi

-----------------------------

abi access top limit vs desteklemiyor diye biliyorum.

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
Toplam Hit: 835 Toplam Mesaj: 9