Asp İle İlgili Bir Soru (Yardım İsteği)
-
şimdi sorum şu haberler tablosundan kayıtları çekerken kategori id si aynı olanları nasıl bir arada toplayabilirim. şöyleki
<ul>
<li>Kat ID'si 12 Olan Kayıt 1</li>
<li>Kat ID'si 12 Olan Kayıt 2</li>
<li>Kat ID'si 12 Olan Kayıt 3</li>
</ul>
<ul>
<li>Kat ID'si 13 Olan Kayıt 1</li>
<li>Kat ID'si 13 Olan Kayıt 2</li>
<li>Kat ID'si 13 Olan Kayıt 3</li>
</ul>
<ul>
<li>Kat ID'si 14 Olan Kayıt 1</li>
<li>Kat ID'si 14 Olan Kayıt 2</li>
<li>Kat ID'si 14 Olan Kayıt 3</li>
</ul>
bu şekilde oluşması gerekiyor. başka bir deyişle kategori id si aynı olanları ayrı ayrı <ul></ul> tagları arasında listelemem gerekiyor.
-
Hocam ben şöyle birşey düşündüm senin için. Listelemeyi bildiğini farz ediyorum;
<ul> <% set veri = baglanti.execute(sql) if not veri.eof then do while not veri.EOF if veri.EOF then exit do id = veri("id") response.write "<li>"& veri("yazi") &"</li>" if not id2 = id then response.write "</ul><ul>" id2= id veri.Movenext loop end if %> </ul>Buarada herşeyden önce düşünüp kendi çözümlerini bulmalısın hocam. Örneğin yukarıdaki yöntemi (daha önce hiç böyle bir ihtiyacım olmamıştı çünkü) şuan aklımdan uydurdum. Denemediğim için sorun çıkabilir ama çözeriz. Mantık böyle kısaca.
edit: yanlış bişeyler gördüm düzelttim.
by_Tet tarafından 27/Ağu/12 18:00 tarihinde düzenlenmiştir -
teşekkürler hocam işe yaradı. kafada kuramadım ki olayı haliyle koda dökemedik:D
-
lepusmorris bunu yazdı
teşekkürler hocam işe yaradı. kafada kuramadım ki olayı haliyle koda dökemedik:D
İşine yaradıysa sorun yok hocam :) Asp ile her sıkıntında konu aç ben gördüğüm sürece illaki bişeyler yazarım