ASP İle İlgili Bir Sorun.
-
elimde Ultima online oyunu için üyelik açmak amaçlı yazılmış bir Asp üyelik sistemi var
Ama form dan veri gönderdiğimde
HTTP 500.100 - İç Sunucu Hatası - ASP hatası
Internet Information Services
Teknik Bilgiler (destek personeli için)
- Hata Tipi:
Server nesnesi, ASP 0177 (0x800401F3)
Geçersiz sınıf dizesi
/index.asp, line 229
- Tarayıcı Tipi:
Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.8.1.16) Gecko/20080702 Firefox/2.0.0.16- Sayfa:
POST 14 bytes to /index.asp- POST Data:
confirmed=Ekle
Bu hatayi aliyorum İşletim sistemin Windows XP iis kurulu.. forumlardan araştırğım kadari ile Yazma izni ile ilgili bir sorunum varmiş.. bi kaç yerden okudum farklı farklı şeyler söyleniyo. Başka bi tahminim koddaki bileşenlerden birinin bende olmaması..koddaki create object satirlarindaki nesneler: Persits.MailSender Scripting.FileSystemObject
.. Sorun eğer yazma izinleri ile alakalı ise nasıl çözebilirim Eğer eksik bileşen se Bu bileşenleri nereden bulup iis ye nasil tanitabilirim..
Teşekkür ederim
- Hata Tipi:
-
2 yorumum var 1 si , regedit'e engellenmiş bir code kaydedilmiş olablir burdan yola cık
2.si ise sorun çözemessen Xp 1s kurmanı tavsiye ederim
-
asp kodlama hakkında yeterli birikime sahip diyilim o yüzden çözüm önerini pek algilayamadim
-
http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=68390
bu konuda bileşenler paylasılmış, mail bileşenini yükle bi dene bakalım
-
sanırım çözüme yaklaştık
persist mail sender yükledikten sonra hata mesajı değişti
Hata Tipi:
Persits.MailSender.4 (0x800A0006)
501 5.7.0 Authentication failed
/index.asp, line 241 -
1. hata bileşen yüklü değilmiş serverda onu söylüyor ve sen daha sonra yüklemişin zaten böylelikle
2. hata yani smtp ayarlarının yanlış olduğunu söylüyor
çözüm olarak
1. kodlarında mail ve şifre belirttiysen geçerli mi değil mi kontrol et
2. server olarak localhost veya 127.0.0.1 veya mail.site.com şeklinde tanımlaman varsa kontrol et doğru olduğundan emin ol
3. serverin smtp mail gönderiminde sorun olabilir smtp ayarlarına bakman lazım
-
Birader kodu yazarsan,tam çözüm söylerim.
-
index.asp nin içinde
<!--#include file="ayarlar.asp"--> diye bir bölüm var ayarlar.ap nin içinde
DBName = "xxx.mdb"
MailServer = "xxxx"
AdminEmail = "xxxx"
MailServAuth = "1"
MailServUser = "xx"
MailServPass = "xx"Set conntype = Server.CreateObject("ADODB.Connection")
conntype.Open "Provider=Microsoft.JET.OLEDB.4.0; Data Source=" & Server.MapPath(DBName)&";"
Set record=Server.CreateObject("Adodb.Recordset")bunlar tanımlanmış...
index.asp de mail gödnerme ile ilgili kısımda msg_text ile tanımlanmış mail içeriği
Set Mail = Server.CreateObject("Persits.MailSender")
if MailServAuth = "1" and not (MailServUser = "" and MailServPass = "") then
Mail.Username = MailServUser
Mail.Password = MailServPass
end if
Mail.Host = MailServer
Mail.From = AdminEmail
Mail.FromName = SetupName
Mail.AddAddress email
Mail.Subject = ShardName & " Uyelik"
Mail.IsHTML = Truesatiri ile gönderiliyor
makinamda iis kurulu Stmp servisi çalışıyor gözüküyor. Mail gönderebilir hale getirmem için hangi ayarları yapmalıyım? ayarlar.asp kısmındaki mailserver localhost yada 127.0.0.1 olur sanırım ? admin email ,mailserver user ve mailserverpass i nerden öğrenebilirim?
sanırım dediğiniz gibi mail send ile alakalı bişey çünkü diğer nesne Filesystemobject ve bir txt dosyasının içine bi kaç satır yazıyor ve file system object default olarak var sanırım? çözüme yaklaşıyorum sanırım :)
-
İlk sorunum Persist Mail sender bileşeninin yüklü olmaması ile alakalıymış
2.sorum Smtp ile ilgili İİS nin smtp sis mail göndermiyor ( Hala çözemedim)
Qk Smtp Server kurdum böylece Mail gönderme sorunu ortadan kalktı.
Daha sonra bahsettiğim gibi bir text dosyasına bi kaç satır eklemek görevi scriptin..
>>Güncelleştirilemiyor. Veritabanı veya nesne salt okunur<< hatasi vermeye başladı (veritabanı na yazamadı)
Çözüm yolu olarak Klasörü Ağda paylaşıma açtım ağ kullanıcıları dosyaları değiştirebilsin i işaretledim
Mdb dosyasına kaydı girdi.. sonraki işlem olarak Txt dosyasına yazmasi gerekiyor
"Hata Tipi:
Microsoft VBScript çalışma hatası (0x800A0046)
İzin verilmedi"Bu hatayı aldım; Txt dosyasını yazacağı klasörüde ağ da paylaşıma açıp kullanıcıların dosyaları değiştirmesine izin verdim
Sorun ÇözüldüŞimdi bi kaç sorum olucak.. İİS nin Smtp serverini kullanabilmek için ne yapmalıyım? ( Smtp server user ve pass girmeme gerekiyor scripte)
veri tabanı klasörünü ve Yazdiracağım text in klasörünü Ağda paylaşıma açıp kullanıcıların değiştirebilmesine açmam ne gibi bir güvenlik açığına yol açar? bundan başka bir Alternatif varmıdır?
Konuyla ilgilenen herkese Teşekkür ediyorum.. -
XP De iis Nin Stmp Serverini nasıl kullanılabilir hale getirebilirim?
Database Dosyalarının klasörlerini Ağa paylaşıma Açmak ne gibi sorunlar yaratır
Cevabi olan varmi ?