Asp İle Kategori İsmini Yazdırıp Altına İçeriği Sıralamak
-
Arkadaşlar diyelimki sayısı değişken 10 tane kategori var ve sayfada listelerken
Kategori adı : Anakartlar
ürün Asus pvd5
ürün İntel 5685Kategori Adı : Ram
ürün Kingston 512ddr
ürün Veritech 128ddrşeklinde listeleme yapmak istiyorum. Kategoriler ve ürünler ayrı tablolarda klasik kategorileme sistemiyle çalışıyor fakat listelerken bu şekilde nasıl yapabilirim?
-
yine lâzım oldu yeni konu açmadan eskisinden uplayasam :)
-
kategoriler tablon;
id, kategoriadı
ürünler tablon
id, katid, ürünadı ...
normal sıralarken önce kategoriler için döngü başlatıyorsun, döngünün içinde de katid=id ile ürünler kategorisinin döngüsünü başlatıyorsun.
başka bir sayfa içinde tek bir kategoriye ait ürünleri çekerken de sayfaya katid yi yollatıp, ürünler tablonu katid=katid ye göre çektiriyorsun.
anladığım kadarıyla böyle.. bilgisayarımda problem var bir kaç güne halledemezsen örnek yazarım.
-
hocam ürünler ve kategorilerin aynı sayfada listelenmesini istiyorum sanırım iç içe döngü kurmam gerekiyor uğraştım ama tüm kategoriler her ürünle tekrar listelendi ben ürünün ait olduğu kategorisiyle listelenmesini istiyorum
-
<% Set RS = DBBaglanti.ExeCute("Select kategori_ID, kategori FROM tblKategoriler") If Not RS.Eof Then Response.Write "Kategori Adı:"&RS("kategori")&"" Response.Write "<br />" Do While Not RS.Eof Set KD = DBBaglanti.ExeCute("Select urun_ID, kategori_ID, urun FROM tblUrunler WHERE kategori_ID = "&CInt(RS("kategori_ID"))&"") If Not KD.Eof Then Do While Not KD.Eof Response.Write "Ürün: "&KD("urun")&"" Response.Write "<br />" KD.MoveNext Loop End If KD.Close Set KD = Nothing RS.MoveNext Loop End If RS.Close Set RS = Nothing %> -
ontedi hocam kullandım verdiğin kodu fakat ilk kategori kaydının bağlığını attı diğer kategoride olan ürünlerin kategorisini atmadı yani ilk kayıtlı ilk kategorinin altına sıraladı tüm ürünleri. Diğer kategorilere ait oldu mu onu göz ardı ediyor
-
Hocam bir yerde yanlışlık olmuş
Şöyle denersen çalışır.
<% Set RS = DBBaglanti.ExeCute("Select kategori_ID, kategori FROM tblKategoriler") If Not RS.Eof Then Do While Not RS.Eof Response.Write "Kategori Adı:"&RS("kategori")&"" Response.Write "<br />" Set KD = DBBaglanti.ExeCute("Select urun_ID, kategori_ID, urun FROM tblUrunler WHERE kategori_ID = "&CInt(RS("kategori_ID"))&"") If Not KD.Eof Then Do While Not KD.Eof Response.Write "Ürün: "&KD("urun")&"" Response.Write "<br />" KD.MoveNext Loop End If KD.Close Set KD = Nothing RS.MoveNext Loop End If RS.Close Set RS = Nothing %> -
Allah senden razı olsuuun :D ontediciğim :D
-
asp nin hala kullanıldığını görünce mutlu oluyorum:D
-
lepusmorris bunu yazdı:
-----------------------------asp nin hala kullanıldığını görünce mutlu oluyorum:D
-----------------------------Öyle deme hocam, ASP ile harikalar yaratıyo insanlar (hala..)
-
Asp'den ekmek yiyoruz.