Asp İle Sadece Çarpma Yapan Hesap Makinesi.
-
arkadaşlar asp ile sadece çarpma işlemi yapacak bi script arıyorum. asp indirdekilere baktım işime yarıyacak bişey cıkmadı. en mantıklısı aspden anlayan birine anlatıp sıfırdan yazılması sanırım. aspci arkadaşlar pm ile ulaşırsa çok abartmadıkları sürece anlaşabilecegimizi düşünüyorum.
-
çok basit hemen yazarım ben :)
para falanda istemez ama akşamı bekleyeceksin yarın sabah elinde olur ?
-
makina.asp ####
<form method="post" action="hesapla_yavrum.asp"> 'Form yazıyoruz, postalama adresi hesapla_yavrum.asp olsun dedik
Birinci Sayı : <input type="text" name="sayi1"> 'Bir tane yazı girilecek yer yaptık ve buraya her girilecek olan değer sayi1 üzerine atanacak.
İkinci Sayı : <input type="text" name="sayi2"> 'Bir tane yazı girilecek yer yaptık ve buraya her girilecek olan değer sayi2 üzerine atanacak.
<input type="submit" value="Durmak yok, yola devam"> 'Bir tane buton yaptık ve görünen adını AKP sloganı yaptık :)
</form> 'formu bitirdik
hesapla_yavrum.asp #######
<%
birincisayimiz = request.form("sayi1") 'Oradan postalanan sayi1 adlı değişkeni aldık ve onun adını birincisayimiz yaptık
ikincisayimiz = request.form("sayi2") 'Oradan postalanan sayi2 adlı değişkeni aldık ve onun adını ikincisayimiz yaptık
if birincisayimiz = "" or ikincisayimiz = "" or IsNumeric(birincisayimiz) = False or IsNumeric(ikincisayimiz) = False then 'Gelen değerler boş veya sayısal bir ifade değilse
response.write "Sayısal bir ifade girmeden işlem yapılacağını mı sanıyorsun, geri dön"
else 'İlk koşulun tam tersi, yani gelen değerler boş değil ve sayısal bir ifade ise
sonuc = birincisayimiz * ikincisayimiz 'ikisini çarp bir değişkene ata
response.write "İki sayının çarpımı= "&sonuc&"" 'ekrana yazdır
end if 'koşulumuzu bitir
%> -
hazırı varmış :D
-
helal . ))