Asp İstek: Getrows Ve Private Function Hakkında
-
getrows ve private function hakkında bilgi verebilirmisiniz.
getrows,private function,functionlarla getrowsun bir arada kullanılması gibi.
örnekler vererek açıklarsanız çok makbule geçer, tabi siyasetten başınızı alabilirseniz:P
şimdiden teşekkürler
-
bizim belirleyeceğimiz 3 parametre var, bunlardan 2'si getrows'un içinde diğeride recordset içinde başlangıç kaydına gitmemize sağlayan RowsStart.Kod:Set cnn = Server.CreateObject("ADODB.Connection") Set rs = Server.CreateObject("ADODB.Recordset") Dsn="DRIVER={Microsoft Access Driver (*.mdb)};" Dsn=Dsn & "DBQ=" & server.mappath("datadeneme.mdb") cnn.Open Dsn rs.Open FuncstrSQL, cnn, 1, 1 toplamkayitsayisi = rs.RecordCount rs.move RowsStart ConnectDatabase = rs.GetRows(RowsCount,0,Fields) rs.close cnn.close set rs = nothing set cnn = nothing
parametreler :
1- RowsStart : tabloda kaçıncıdan itibaren kayıt çekeceksin
2-RowsCount : kaç adet kayıt gelsin
3-Fields : bu bir dizi. daha önceden sayfanın en başında belirlenmesi gerekiyor. mesela
Dim Field(9)
Field(0) = 0 : Field(1) = 1 : Field(2) = 2 : Field(3) = 3 : Field(4) = 4
Field(5) = 5 : Field(6) = 6 : Field(7) = 7 : Field(8) = 8 : Field(9) = 9
0,1,2,3,4,5,6,7,8 ve 9 recordset içinde bize gerekli tablo alanlarının indisi. ilk alan sıfır indis gibi.
bundan sonrası klasik getrows ile sayfaya yazdırmak. ConnectDatabase 2 boyutlu dizi olarak döner.Kod:for a = 0 To UBound(ConnectDatabase, 2) for b = 0 To UBound(ConnectDatabase, 1) response.write ConnectDatabase(b, a) & ", " next response.write "" nextperformansın ana ilkesi veritabanına kısa süreli bağlantı ve mümkün olan en az veriyi çağırmaksa en iyi yöntem yukarıdaki gibi..
hocam bende bilgi sahibi değilim sadece belki yardımım dokunur diye bir döküman buldum bir bakın bakalım
-
Sub dene(kiyas,tablo,tur,deger,deger1,deger2)
set rs=conn.execute("select * from "&tablo&" where "&tur&"='"°er&"'")
if not rs.eof then
gr=rs.GetRows
if kiyas=1 then then
Response.write gr(deger1,deger2)
elseif kiyas=2 then
do while not rs.eof
Response.write gr(deger1,deger2)
rs.movenext : loop
end if
end if
set rs=nothing
end sub
----
Call dene(1,uye,ad,request.form("adi"),0,2) gibi saçma $eylere ihtiyacım var.
bunları fonksyonlarla daha verimli hale getirip kullanmak istiyorum.
mesela bir forumu tek rs uzerine kurmak gibi:hayalden öte gitmezmi dersin.
yukardaki kodun çalışıp çalışmayacağını denemedim fakat düzenlenirse iyi verim alınacağını sanıyorum.
satırlarca yazılmış bir kod 2-3 satıra düşecek