ASP Mi PHP Mi?(Ve Neden?)
-
hangisi ve neden
bence ASP daha hoşuma gidiyor yav phpe de baya bi antipatim var php nuketan doalyı da olabilir -
yine mi bu konu :S
neyse bence jsp kardeşim viva java der ve çekilirim -
Bu soruya cevap verebilmek için iki dilede hakim olmak gerekir.Asp'ciler asp'yi php'ler php'yi savunacaktır.Bu tartışmanın sonu gelmez.Linux mu Windows mu? Amd mi İntel mi ? :)gibi...
Ben php kodluyorum.En azından asp gibi bir firmaya bağlı kalmak zorunda değilsin.
-
benimde şahsi görüşüm asp biraz cagdışı kaldı microsoft bile .Net cıktıktan beri asp üzerine dogru düzgün bir çalışma yapmadı ama php özellikle php5 ile büyük atılımlar yaptı
-
bu soruyu cevaplamaktan bıktım...
asp ile php3 ü kıyaslarsan asp derim ancak ne php3 kaldı nede microsoft asp yi destekliyo micrsoft .net platformu üzerinde asp.net i destekliyor. asp.net i php ile kıyaslamak ise komik olur çünki php bir web dili asp.net ise gelmiş geçmiş en büyük frameworkun bir kolu -
ya aslında perl ya da python öğrenmek lazım.
-
perl mi kaldı dostum :S
-
ben php de asp de kodlayabilirim ama php bana daha bi yatkın geliyor linuxtan olabilir...
-
python guzeldir ilgilenmisligim var ilerletemedim su gentoo yu ayaklandirma konularindayim. firsat buldukca ilerletecem. hatirlatirim pardus un COMAR , PISI , YALI gibi uygulamaları python ile yazilmistir.
Toplam Hit: 1445 Toplam Mesaj: 9