Asp Nedir!Nasıl Bişeydir!
-
yA Beyler kendme ufak çaplı bi z.defteri yapıcam asp ye de yeni başlıyorm istiyorum ki meta kodlarını falan yazınca yönlenmesin
ir2 saolasun yardımcı oldu ama yapamadım daha basit bi dille anlatabilcek var mı ço kyeniyim çünkü ilk yapıcağım iş bu olcak we acelesi awr yardımlarınızı bekliyorum sizi sewiyorum öpüyorum teşekkür ediyorum vs. :P :) -
Abimsin eger sorunun uzerinde 1 hafta falan ugrasip cozmeye calisip cozemeyip soruyorsun dogal...eger direk zdefteri istersen burada yardim eden arkadaslar elbet cikar ama sen kaybedersin...sorununla biraz daha cebelles...
-
abü ne 1 haftası ne 2 haftası :)
-
exploit25 hocam ;
bana pm den msn adresini at bende asp videoları var onları atayım sana msn den... işine yarıycaktır eminim... bende o videolardan ögrendim.... -
bak şimdi beraber yapalım önce
wwwroot a bi defter diye klasör açıyorsun
daha sonra aynı dizine database.mdb diye accesde bi veri tabanı oluşturuyorsun
adi
soyadi
mesaji
diye db de oluştur tablolarını.
db tamam
----------------------------------
bir tane default.asp sayfası yapıyorsun aynı dizine
form oluşturup forma 2 tane input 1 tane textarea koyuyorsun
inputların name kısmına adi,soyadi yaz textareayada mesaji yazıyon
tabiki gönder buttonuda lazım :D
default.asp tamam
---------------------------------------------
sonra kontrol.asp yapalım beraberce
onada default.asp den gelen verileri request ile alıyorsun ve acces için gerekli database bağlantını yapıp kaydediyorsun.
kontrol.asp de tamam :D
yazma iznini vermeyi unutma
yine yapamazsan yaz buraya ben kodlarıyla beraber anlatırım olmazsa.
şimdi fazla kasma derim en basitinden başla yavaş yavaş kendini geliştirirsin editle meditle bişeyler yap yoksa öğrenemezsin.
--------------------------------------------
-
ohh buzul kolay gelsin yawrum benim. sen ne biçim asp coderısın. gelen verileri heç kontrol etmeden filtrelemeden soktun dbye ee. adam sallasa metayı z.defteri diki tuttacak :) .
-
olm genki adam daha hiçbişey bilmiyor kalkıp adama şimdi sql ile süz verileri uzunluğunu falanını filanını kontrol et yok inputlara sayı girildi uyarı ver ohovvv adamın iyi ce kafası karışır.
adam önce bi db ye eklemeyi bi öğrensin ondan sonrasını zaten soracak yine :D -
olm bak bakim adam mesajında ne demiş. oku ilk msjı. hem olm replace adamın kafasının neresini karıstıracak ki ? . ben bile asp ye ilk başladıgımda bunu örenmiştim :). [ancak 5-6 aydır asp kasmadıgım için nerdeyse bütün bilgileri unuttum :D]
-
tmm işte olm ya adama şimdi acayip bir detaylı şekilde anlatırsan bu adam yine bişey anlamıcak adam ne yazmıl görmüonmu :D
----------
bi dille anlatabilcek var mı ço kyeniyim çünkü ilk yapıcağım iş bu olcak
----------
:) oku bi olm ya adam hiçbişe bilmior :D
Toplam Hit: 1448 Toplam Mesaj: 9