Asp Sayfalama Sorunu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek

1_)

şimdi asp de MSSQL server kullanuyorum ama   execute ile sayfalama işlemi yapamıyorum hata alıyorum birtek recordset ile yapabiliyorum bu bildiginiz gidi performans düşüşüne neden olur tahribatta execute ile yapılıyor bildigim kadarı ile yardımcı olursanız cok sevinirim

2-)

Aspda mesela banlı uyeler var her sabah otomatik bu banlar belli bir saatte kalksın istiyorum nasıl yapabilirim serverimin yonetim panelinin otomatik işler bolumu yok ondan ordan yapamıyorum help me

Do majör soylu ve açık sözlü , Do minör patetik , Re majör parlak , Re minör melankolik , Mi bemol majör soylu ve patetik , aydinlik ama soylu ve karamsar tonmu lazim ozaman; mi majör , Mi minör doğanin ilk minör tonu olmasina karsin biraz melankoliktir , Fa majör karışıktır , Fa minör hepsinden patetiktir , Fa Diyez majör iste güçtür çünkü degiştirgeçlerle asiri yuklenmistir , Si majör parlak ve oyun bozannn :))
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek
    tahribat sayfalamayı recordset ile yapıyor...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek
    renegadealien bunu yazdı:
    -----------------------------
    tahribat sayfalamayı recordset ile yapıyor...
    2.sorunun cevabını pm ile rene hocamdan aldım ona gerk kalmadı record set ile performans düşmez yane deme ?

Do majör soylu ve açık sözlü , Do minör patetik , Re majör parlak , Re minör melankolik , Mi bemol majör soylu ve patetik , aydinlik ama soylu ve karamsar tonmu lazim ozaman; mi majör , Mi minör doğanin ilk minör tonu olmasina karsin biraz melankoliktir , Fa majör karışıktır , Fa minör hepsinden patetiktir , Fa Diyez majör iste güçtür çünkü degiştirgeçlerle asiri yuklenmistir , Si majör parlak ve oyun bozannn :))
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

sayfalama için şunu deneyebilir misin aceleyle yaptım bişeyler denemedim hiç

'---------------------
    ' verileri almaca
    '---------------------
    Set rs=baglanti.execute("select COUNT(id) AS id FROM tablo order by id desc")
    toplamkayit=rs("id")
    rs.close
    '--
    sayfalamasayisi=10
    toplamsayfa=Int(toplamkayit/cint(sayfalamasayisi))
    Kalansayfa=(toplamkayit Mod cint(sayfalamasayisi))
    if Kalansayfa>0 and toplamsayfa>0 Then
    toplamsayfa=toplamsayfa+1
    End if
    '--
    if Request("sayfa")="" Then
    sayfa=1
    kayitbas=0
    else
    sayfa=Cint(Request("sayfa"))
    kayitbas=((Sayfa-1)*cint(sayfalamasayisi))
    End if
    '---------------------
    'Yazdırmaca
    '---------------------
    Set rs=baglanti.execute("select * FROM tablo order by id desc")
    if rs.eof Then
    response.write "Kayıt yok"
    else
    rs.Move=kayitbas
    For zz= 1 to cint(sayfalamasayisi)

'buraya yazdırma işlemleri gelecek

rs.MoveNext
    if rs.eof Then exit For
    Next
    '---------------------
    'Sayfalamaca
    '---------------------
    if toplamsayfa>1 Then
    for gg=1 to toplamsayfa
    if gg=Sayfa Then
    response.Write gg
    else
    response.write "<a href=""sayfa.asp?sayfa="&gg&""">"&gg&"</a>"
    End if
    Next
    End if
    End if
    '---------------------
    rs.close
    Set rs=Nothing
    '---------------------

2. söylediğine gelirsek 

if hour(now())="12" then
    baglanti.Execute("update tablo set ban='0'") 'veya' baglanti.Execute("delete from bantablo")
    end if

12 yerine istediğin saati yazabilirsin. serverinin tarih saat formatına göre sabah saat 8 için 8 veya 08 yazacaksın gece saat 11 için 23 veya 11 yazacaksın gibi..

unutmadan sayfalama işlemi yaparken countla aldım ancak bu performansı düşürür gibime geliyor. requestle gelen sayfa numarasına göre yapılırsa sanırım daha mantıklı olur. ama sen yine de bir dene. 

:|
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek
    pesimistzombie bunu yazdı:

sayfalama için şunu deneyebilir misin aceleyle yaptım bişeyler denemedim hiç

'---------------------
    ' verileri almaca
    '---------------------
    Set rs=baglanti.execute("select COUNT(id) AS id FROM tablo order by id desc")
    toplamkayit=rs("id")
    rs.close
    '--
    sayfalamasayisi=10
    toplamsayfa=Int(toplamkayit/cint(sayfalamasayisi))
    Kalansayfa=(toplamkayit Mod cint(sayfalamasayisi))
    if Kalansayfa>0 and toplamsayfa>0 Then
    toplamsayfa=toplamsayfa+1
    End if
    '--
    if Request("sayfa")="" Then
    sayfa=1
    kayitbas=0
    else
    sayfa=Cint(Request("sayfa"))
    kayitbas=((Sayfa-1)*cint(sayfalamasayisi))
    End if
    '---------------------
    'Yazdırmaca
    '---------------------
    Set rs=baglanti.execute("select * FROM tablo order by id desc")
    if rs.eof Then
    response.write "Kayıt yok"
    else
    rs.Move=kayitbas
    For zz= 1 to cint(sayfalamasayisi)

'buraya yazdırma işlemleri gelecek

rs.MoveNext
    if rs.eof Then exit For
    Next
    '---------------------
    'Sayfalamaca
    '---------------------
    if toplamsayfa>1 Then
    for gg=1 to toplamsayfa
    if gg=Sayfa Then
    response.Write gg
    else
    response.write ""&gg&""
    End if
    Next
    End if
    End if
    '---------------------
    rs.close
    Set rs=Nothing
    '---------------------

2. söylediğine gelirsek 

if hour(now())="12" then
    baglanti.Execute("update tablo set ban='0'") 'veya' baglanti.Execute("delete from bantablo")
    end if

12 yerine istediğin saati yazabilirsin. serverinin tarih saat formatına göre sabah saat 8 için 8 veya 08 yazacaksın gece saat 11 için 23 veya 11 yazacaksın gibi..

unutmadan sayfalama işlemi yaparken countla aldım ancak bu performansı düşürür gibime geliyor. requestle gelen sayfa numarasına göre yapılırsa sanırım daha mantıklı olur. ama sen yine de bir dene. 

Recordset ile yapcam tmm gerek kalmadı yinede saol ama

if hour(now())="12" then
    end if
    kodunu yazdım sitede hiç ziyaretci olmamasına tagmen bu kodlar calışmaz diye düşünüom sitede hic ziyaretci olmıcak buna ragmen kod calıssın istiyorum  global.asa dan yapabilirmiyim bunu acaba

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek
    sitede hiç üye yokken asp kodu zaten çalışmaz. mssql konusunda pek uzman değilim zamanlanmış görevler varsa ordan sql kodu oluşturarak her gün çalışmasını sağlayabilirsin aksi taktirde if hour(now())="12" then yapacağına if hour(now())>"11" then yaparsın sitene 3 4 de ziyaretçi girse bile kod işler .. zaten sitene üye girmezse ha 12 de açmışın ha üye girdiği anda ne farkedecek :)

:|
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    arkinfes
    arkinfes's avatar
    Erkek
    pesimistzombie bunu yazdı:
    sitede hiç üye yokken asp kodu zaten çalışmaz. mssql konusunda pek uzman değilim zamanlanmış görevler varsa ordan sql kodu oluşturarak her gün çalışmasını sağlayabilirsin aksi taktirde if hour(now())="12" then yapacağına if hour(now())>"11" then yaparsın sitene 3 4 de ziyaretçi girse bile kod işler .. zaten sitene üye girmezse ha 12 de açmışın ha üye girdiği anda ne farkedecek :)
    tmm saol

Toplam Hit: 1283 Toplam Mesaj: 7