Asp Script Kurulumları
-
Hocalar asp scriptlerle hiç haşır neşir olmadım. Asp scriptler nasıl kurulur mesela elimde bir firma scripti var baya kompleks kadıkoysifa.com un internetten bulduğum geliştirmek editlemek istiyorum. bu scripti nasıl çalıştırabilirim.
-
hocam öyle sadece nerden alındığını bilerek nasıl kurulum yacağamızı henüz bilemiyoruz :D
yazılım dili asp güzel ama db ney ? access, mysql, mssql ? detay vereceksin ki kurulumun nasıl olduğunu söyleyelim :)
-
:) haha hocam konuyla ilgili bilgim olmadığından dolayı hangi bilgileri vermem gerektiğinide bilmiyorum.
-
-
Dosyaları dizine at www.siten.com/kurulum adresine gir ileri/ileri/ileri bitir ve ta daaaaaaa bitti :D hocam hangi script allah için hepsi bir olabilir mi :)
-
by_Tet bunu yazdı
Dosyaları dizine at www.siten.com/kurulum adresine gir ileri/ileri/ileri bitir ve ta daaaaaaa bitti :D hocam hangi script allah için hepsi bir olabilir mi :)
+ olarak veritabanı kurman ve dosya izni vs. vermen gerekebilir
-
önce veri tabanı ile bağlantı kurman gerekir. Büyük ihtimalde asp ise access veritabanı vardır.
Dosyalar içerisinde ayarlar.asp yada settings.asp gibi ayarlar dosyalarını text editör ile aç kodları incele derim.
-
asp php farketmez kurulum standarttır şöyleki;
* Script hazır scriptse oto kurulum için mutlaka kurulum/install klasörü veya beni oku/readme/changelog gibi dosyalarda nasıl kurulacağı anlatılmıştır.
* Scripti kurmadan önce mssql/mysql veritabanı kullanıyorsa host panelinden veya local bilgisayarından veritabanı ve vt kullanıcı/şifresi açmalısın oto kurulum gerisini getirir. Eğer access mdb veritabanı kullanıyorsa yazma okuma izni vermelisin
* hazır veya değil farketmez veritabanı adı, şifresi, kullanıcısı, yolu genellikle settings, config, cnf, conf, ayarlar, ayar, db, vt gibi dosyaların içindedir onlar değiştirilmeli
* eğer scriptin nasıl kurulacağında anlatılmamışsa genellikle upload, uplo, up, images gibi klasörlere yazma okuma özelliği verilmeli.
Şimdi asıl soruna gelirsek, verdiğin adresteki script aspx yani .net ile yazılmış. mssql kullanıyordur muhtemelen. Eğer mssql kullanıyorsa hosting paneline gireceksin öncelikle mssql da bir veritabanı açacaksın, kullanıcı adı ve şifresi belirleyeceksin. Yok eğer hala dünyada aspx ile access kullanan insan formu kalmışsa mdb, acddb uzantılı dosyaya yazma okuma vereceksin. Elindeki site dosyalarında settings, ayar, config türevi bir dosya varsa not defteriyle açıp ilgili kısımları kendi bilgilerinle değiştireceksin. Upload edilmiş resimler bulunan klasörlere göz atacaksın onlara yazma okuma izni vereceksin ve scriptin muhtemelen çalışacak. Ayrıca hostingin asp.net çalıştırdığından emin ol..
Eğer script seo kullanıyorsa hata sayfası yönlendirmesi vs yapman gerekebilir onu da unutma aldığın hataya göre google yardımcın olsun.